iOS 8 toont apps op basis van je locatie

Auteur: , 1 Reactie

Zelfs als je die apps helemaal niet hebt geïnstalleerd.

Op de dag dat Apple’s mobiele besturingssysteem werd gepresenteerd konden ontwikkelaars meteen al aan de gang met de bètaversie. Een aantal ontwikkelaars ontdekte dat er links onderin het startscherm een transparant app-icoontje werd getoond als ze in de buurt van een locatie waren. Zo werd de Starbucks-app getoond als je in de buurt van de koffietoko komt, en de Apple Store-App zodra je een Apple Store passeert. Een andere gebruiker meldde weer dat hij een app van de Zwitserse spoorwegen te zien kreeg toen hij in de buurt van een station kwam.

iOS 8 toont apps op basis van je locatie

Volgens Macrumors gaat het niet alleen om apps die je al op je telefoon hebt staan, maar worden er ook apps aangeraden die je nog helemaal niet hebt. Wanneer je op het icoontje drukt wordt je doorgestuurd naar de App Store, waar je de app vervolgens kunt downloaden. Het is overigens nog niet bekend of alle app-ontwikkelaars deze functie (gratis) kunnen gebruiken, of dat het een betaalde optie wordt.

Deze dienst zal ongetwijfeld de hel zijn voor je batterijcapaciteit, maar zoals het er nu naar uitziet is het een functie die uitgezet kan worden onder Locatievoorzieningen.1 reactie

Dit is me echt een brug te ver…. *zet alu hoedje op*

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).