iOS 8 Wave HOAX: Nee, zo stom kun je toch niet zijn?

iOS 8 Wave HOAX
Arme zielen toch! Op internet circuleert de HOAX dat er met iOS 8 dat gisteren door Apple beschikbaar werd gesteld, een nieuwe oplaadfunctie is geïntroduceerd die luistert naar de naam “Wave”. Hiermee zou het mogelijk zijn om je iPhone, iPad of iPod in de magnetron draadloos op te laden.

Wie een beetje logisch nadenkt, snapt dat elektronische apparaten niet bepaald microwave-proof zijn. Getuige bovenstaande afbeeldingen (en er zijn meer berichten), lijkt het erop dat sommige mensen in hun onbegrensde enthousiasme de “nieuwe functie” daadwerkelijk hebben uitgeprobeerd. Het resultaat moge duidelijk zijn: iHoutskool!

Toch kun je je ook afvragen of de foto’s van de verkoolde i-apparaten niet een hoax op zichzelf zijn, want kom op hé, zo stom kun je toch niet zijn? Of toch wel? Enfin, het gaat dus om onderstaande afbeelding. DON’T TRY THIS AT HOME!
iOS 8 Wave HOAX

Om je een idee te geven. Een iPhone 5s overleeft het nog geen 3 seconden in de magnetron.

[gv data=”Bdld61OMqKs”][/gv]

5 reacties

  1. Zelfs al ben je volledig onbekend met microgolven en hun (on)heilzame werking op alles wat met elektronica te maken heeft, zie je toch wel dat er iets niet klopt in deze hoax?

    Mits je ooit iets heb opgewarmd in de magnetron, zou je moeten weten dat voedsel bij een hoger wattage, een kortere opwarmingstijd heeft. Dus het voorschrift 60 seconden op 700W of 70 seconden op 800W, Mmhh..Klinkt logisch toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *