iOS 9.3 is vanaf vandaag te downloaden


Naast een nieuwe iPhone introduceert Apple ook een verbeterd iOS.

Het wordt weer tijd om je iPhone te gaan updaten en dat kan ergens in de loop van vanavond -of vannacht- gaan gebeuren. Apple heeft namelijk tijdens het Apple Special Event de release van iOS 9.3 aangekondigd.

In iOS 9.3 zitten natuurlijk weer een hoop nieuwe functies zoals bijvoorbeeld Night Shift. Dat is een functie die de kleur van je display verandert zodat je beter kunt slapen. Aan de hand van de tijd berekent je telefoon voortaan dat hij wat minder blauw licht moet weergeven. Dat zou ervoor moeten zorgen dat je beter in slaap kunt komen nadat je naar het scherm hebt gekeken.

Een andere nieuwigheid is de verbetering van de beveiliging. Terwijl de FBI nog steeds in hun nek hijgt, komt Apple met meer encryptie: zo heeft Notes voortaan een mogelijkheid om er beveiliging met een TouchID aan toe te voegen.

Ook is er een verbetering voor CarPlay. Hierdoor zal je auto binnenkort suggesties gaan geven voor welk nummer je zou kunnen afspelen. In Apple Maps komen dan ook betere voorspellingen van leuke (of handige) dingen die in de buurt zijn.

De vernieuwde variant is beschikbaar voor alle Apple devices die nu al op iOS 9 kunnen draaien. Dat betekent iPhones vanaf de 4s, iPads vanaf de iPad 2 en de iPods touch van de vijfde en zesde generatie.

8 reacties

 1. Een vraagje: ik heb de update om mijn ipad air geiintaleerd. Bij het activeren van de ipad moet je inloggen met je apple-ID wat me gelukt is. Maar daarna zegt de ipad dat er een fout is met de activeringsservdr ofzoiets en dat ik de ipad moet aansluiten op itunes wat ik heb gedaan maar itunes ziet mij ipad niet. Weet iemand wat hier aan de hand is en wat ik er aan kan doen? (Ja ik heb de nieuweste itunes versie)

    • @turbobrick: Om gelijk iemand als dom te bestempelen getuigd niet echt van intelligentie. Heb er in het verleden nooit problemen mee gehad. Nu wel, so be it. Mijn wereld vergaat niet als ik dat ding tijdelijk niet kan gebruiken.

     • @meatpuppet: Als je gewoon deel neemt aan het normale leven dan weet je dat updates risico’s met zich mee brengen.
      Als het je niet boeit dat je hem niet kan gebruiken dan is het apart dat je dat wel meld hier.

      Sorry maar het blijft gewoon dom … En dat niks met Apple te maken. Ieder OS heeft update issues of dat mou OSX, IOS, Windows, Android, consoles, smart tvs etc.

     • @turbobrick: Ja inderdaad dom, ik wacht normaal ook een maand of 2 met installeren zodat de kinderziektes eruit zijn. Echter heb ik zoveel spijt van installatie van iOS 9 dat ik graag door wil naar de volgende. Waarom heb ik spijt? Sinds iOS 9 gaat de batterij veel minder lang mee. Zelfs als ik de iPad een dag niet gebruik gaat hij van 90 naar 20 procent. JA, ik snap best dat bluetooth en wifi uit moeten staan etc etc etc. Voor iOS 9 was het al slecht gesteld met de batterijduur maar sinds die update is het echt om te huilen. Hopen dat ze daar nu iets aan gedaan hebben…

     • @derkie0: Ik update in IOS al JAREN niks meer tenzij ik echt niet anders meer kan ivm updates voor programma’s die ik nodig heb. Zolang de software werkt die ik graag gebruik blijf ik mijn hardware houden zoals die is. Niks geen Nieuwe IOS erop, zeker niet omdat de moderne updates vaak upgrades hebben die betrekking hebben op de nieuwste hardware en de mijne is al jaren oud en profiteerd daar toch niet van.
      Met windows doe ik hetzelfde.

      Apple zal het ontkennen maar middels updates maken ze oudere hardware steeds een beetje minder bruikbaar.
      Ze benutten steeds meer de kracht van de moderne hardware en voor de oudere machines wordt het dus steeds zwaarder om het bij te benen.
      Met dit update model zorgen ze ervoor dat mensen uiteindelijk aan nieuwe hardware toe zijn, niet omdat deze defect is of omdat hun software dat eist (de meeste gebruiken al jaren dezelfde app die doorgaans niet wezelijk verandert is) maar puur omdat het OS in feite stiekem de boel saboteerd.

      Eerlijk is eerlijk, Apple maakt PRIMA hardware en dat werkt een beetje te goed waardoor oa de tablet groei enorm inzakte omdat de meesten het wel best vinden en er geen zware dingen op doen/deden. Evengoed voelen de meesten nu de noodzaak om wat nieuws te kopen omdat hetzelfde gebruik nu niet meer dezelfde workflow geeft als jaren geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *