iOS 9 draait binnen een week op 50 procent Apple-devices

iOS 9
Apple heeft aangekondigd dat iOS 9 sneller gedownload wordt dan ooit. Het besturingssysteem draait nu al op meer dan vijftig procent van alle iOS-devices.

iOS 9 heeft een geweldige start gemaakt”, zo laat Philip Schiller in een persverklaring van Apple weten. Hij is vanzelfsprekend tevreden over de cijfers, die gemeten werden op 19 september. Het aandeel van iOS 9 zal daarom op dit moment alweer verder gegroeid zijn. “We hebben in onze historie nog nooit een software-update uitgebracht die zo ontzettend snel op zoveel Apple-apparaten gebruikt werd.”

We moeten overigens wel een kleine kanttekening plaatsen bij de hosanna-stemming die momenteel bij Apple heerst. Het bedrijf koos er namelijk nog niet eerder voor om gebruikers zo actief (of agressief, afhankelijk van je stemming) te pushen om de update te installeren. iPhones en iPads die nog niet op iOS 9 draaien tonen namelijk meerdere keren per dag de melding dat er een software-update beschikbaar is. Dat zal er ongetwijfeld voor gezorgd hebben dat ook mensen die doorgaans minder geïnteresseerd zijn in de nieuwste software ook besloten hebben om iOS 9 te installeren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *