iOS-hacker ontwikkelt eigen zelfrijdende auto

Auteur: , 12 Reacties
George Hotz komt met eigen zelfrijdende auto

Je eigen zelfrijdende auto in elkaar zetten: er zijn niet veel mensen die het kunnen. Hacker George Hotz heeft het echter in een paar maanden tijd voor elkaar gekregen.

Hotz is misschien wel een van de bekendste hackers. Hij werd jaren terug  bekend toen ‘ie als eerste persoon ooit de iPhone wist te hacken. Daarna lukte het hem ook op de Playstation 3 te kraken. Hotz heeft zich de afgelopen maanden niet alleen bezig gehouden met hacken, maar ook met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto. Het Amerikaanse Bloomberg volgde hem bij het bouwen van het voertuig, dat naar eigen zeggen beter zou zijn dan de huidige Tesla.

Volgens Hotz is zijn auto, een omgebouwde Acura ILX, ook nog eens goedkoper dan Tesla. Hij deed zijn kennis op tijdens zijn loopbaan bij onder meer Vicarious, Google en Facebook. Daarna besloot hij om zelf het heft in handen te nemen. De auto is voorzien van verschillende camera’s en sensoren. Vervolgens maakt Hotz gebruik van Intel-chips en grafische kaarten uit spelcomputers, die al het rekenwerk op zich nemen. De auto kan zonder enige moeite zijn baan op de snelweg vasthouden, maar ook zelfstandig van baan wisselen. Ook schat de auto zelf de afstand tot andere voertuigen in en vermijdt ‘ie zelfstandig objecten.



12 reacties

via Android app
Ik vind deze ontwikkelingen nogsteeds gevaarlijk voor mijn liefde: het autorijden… ik hoop dat ik over 20 jaar nogsteeds zelf kan sturen in plaats van dat er voor mij gestuurd wordt…
Wuuh, ik weet het niet, zal een slimme knul zijn en zo, maar rij liever niet achter hem….
via Android app
Ik hoop niet dat deze ontwikkeling zo hard doorpakken dat het over een x aantal jaren verplicht wordt om dit in de auto te laten bouwen, het zou mijn rijplezier tekort doen…
@matthijs_vangarderen: Laat maar komen joh, na een hack programmeren we iedereen gewoon op de rechterbaan zodat wij bloggers ff lekker kunnen trappen op links o/.
@insomnia: best idea ever! Opzich zal de doorstroming theoretisch ook beter worden.. Maar dan gewoon de ietswat snellere auto’s links en die hokkies rechts en midden?
via Android app
@insomnia: 1 :)
Gadver wat een lelijk ding
Die garagedeur….ik dacht even Jobs and Wozniak te gaan zien…. Corny.
Zelfrijdende auto? Afsoufleren graag!! Gaap!
Wat een baas.
Knappe gast,Even de grote jongens laten zien dat je voor 1000 dollar al een zelfrijdende auto kunt maken.Zo wordt het voor iedereen bereikbaar.Dat is waar dit filmpje om draait.
Er zijn een aantal bedrijven met het schaamrood op de kaken :)
Die geven miljarden uit om dit te ontwikkelen en dan komt deze gast voorbij die alleen in 2 jaar dit weet te bereiken, oei. Dit moet Nokia ook gevoeld hebben toen de iPhone uitkwam…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).