iOS: irritante review-melding van apps niet langer in beeld

Auteur: , Geen reacties
iPhone

Een veel voorkomende irritatie van apps in iOS behoort tot de verleden tijd.

Als iOS-gebruiker krijg je er vroeg of laat mee te maken: ontwikkelaars die graag hebben dat je een (positieve) review achterlaat in de App Store. Tijdens het gebruik maken van de app krijg je een melding. Bijvoorbeeld “Is deze app fijn om te gebruiken?” Vervolgens klik je op ja en krijg je de vraag of je dit wil bevestigen met een review in de App Store.

Een irritante melding, want de vraag kan na enkele dagen weer terugkeren. Apple voelt je en heeft nieuwe richtlijnen opgesteld voor ontwikkelaars. Zo mogen makers van apps je niet meer spammen met deze review-vraag. Ook komt er een nieuwe feature. Zo kunnen gebruikers vanuit de app een ster geven. Op deze manier ontvangt de ontwikkelaar tóch een rating, zonder gebruikers te verplichten om een review te schrijven.

Apple lijkt met deze nieuwe maatregel beide partijen tegemoet te komen. iOS-gebruikers krijgen niet langer een vervelende melding continu in beeld en ontwikkelaars zullen meer feedback ontvangen middels de sterren. (via 9to5Mac)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).