iOS vs. Android: hoe gaat het met iOS 12 en Android P?

iOS 12 draait op 72 procent van recente iDevices
iOS 12 blijkt een schot in de roos, want binnen twee maanden na de release is het marktaandeel al enorm.

Van alle iOS-devices die in de afgelopen vier jaar over de toonbank gingen, draait inmiddels 72 procent op iOS 12. Nog eens 21 procent draait nog op iOS 11. Kortom: 93 procent van alle Apple-devices draait op een recente software-versie. iOS 12 wordt overigens een stuk sneller geïnstalleerd dan iOS 11 vorig jaar, dus de keuze voor stabiliteit lijkt Apple geen windeieren te leggen.

Zet je iOS af tegen Android, dan wordt pijnlijk duidelijk hoe lang Android-gebruikers op een oude software-versie blijven hangen. Meer dan 50 procent van alle Android-apparaten draait op Marshmallow of ouder en het is toch echt alweer drie jaar geleden dat Android 6.0 werd uitgerold. Alleen de nieuwste toestellen draaien op de nieuwere besturingssystemen en Android P moet het doen met een marktaandeel van 0,1 (!) procent.

Kortom: wil je jaarlijks updates en een toestel dat lang ondersteund wordt? Dan zit je goed bij Apple. Als je jaarlijks updates wilt en verstokt bent aan Android, dan kun je maar beter elk jaar een nieuwe telefoon kopen.

9 reacties

 1. Voor de 35e keer hetzelfde bericht wederom geplugged.
  Oud nieuws, en in de praktijk merk je hier geen ruk van.
  Sterker nog, als we gaan kijken naar security issues en hacks dan zien we incidenten bij IOS 12 de afgelopen maanden.

 2. Moet je nagaan hoe lang houdbaar android 6 en 7 zijn en men na een jaar of 3 nog steeds geen noodzaak zien om te upgraden, waaronder ikzelf (Note 4 met android 6).

  • @ffw88: precies … iPad 3 thuis in prima staat, puik stukje electronica MAAR nauwelijks bruikbaar want de software updates zijn er niet meer maar apps kan je ook niet meer updaten.
   Kortom je kan bijna niks meer met dat ding.

   In de auto een Android 4.3 systeem en nog steeds app updates terwijl het OS qua updates al jaren stil staat.

  • @pawarana: precies, snap het ook niet helemaal hoe dit nieuws is. Merendeel van apple gebruikers kijkt nooit in de settings en deelt alles automatisch en updates alle automatisch dus dat die IOS update bij 21% van de gebruikers nog niet geinstalleerd is, is eigenlijk groter nieuws..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *