iOS13 lost dit probleem voor je op [video]

Auteur: , Geen reacties
ios-13-arkit-facetimen

Nooit meer klachten over een gebrek aan interesse.

Als je aan het Facetimen bent kan je soms vergeten dat de camera de hele tijd op je gericht staat. Waar we het in het persoonlijke verkeer normaal vinden om elkaar aan te kijken als we tegen elkaar praten wil dat tijdens het Facetimen wel eens mis gaan. Je kijkt even weg of leest ondertussen het laatste nieuws op Apparata.

Een oplettende gesprekspartner kan dan tot de conclusie komen dat je blijkbaar iets anders aan het doen bent en twijfelen over hoe interessant jij zijn of haar gesprek vindt. Om dat te voorkomen helpt iOS13 je uit de brand. In de nieuwe update is namelijk de techniek ARKit gebruikt om dat probleem op te lossen. De camera corrigeert de stand van de ogen als je ze weg slaat. Zo lijkt het of je jouw gesprekspartner altijd aankijkt.

In een tweet laat men zien hoe de stand van de ogen en de neus verandert. Dezelfde twitteraar laat in een volgend filmpje zien dat het principe zelfs werkt wanneer je een zonnebril op hebt.

ARKit is het Argumented Reality platform van Apple waar ontwikkelaars allerlei toepassingen kunnen laten zien. Zo liet Apple in 2017 al zien hoe je een virtueel kopje met virtuele belichting van een virtuele lamp kun laten zien terwijl je aan een lege tafel zit.

Hoewel het eerder leek alsof iOS 13 bij elkaar gestolen bedacht was komen er nu, bijvoorbeeld met de multicam-optie, dark mode en deze toepassing wel erg veel interessante updates bij elkaar. Het is overigens nog niet bekend of alle iPhones deze toepassing krijgen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).