iPad Air 2 en iPad Mini 3 officieel: dit moet je weten

iPad-Mini-3-iPad-Air-2
Apple heeft haar twee nieuwe tablets nu ook officieel aangekondigd. Wat hebben de iPad Air 2 en iPad Mini 3 te bieden ten opzichte van hun voorgangers?

Gisteren lekte Apple zelf (per ongeluk?) al de eerste beelden van de nieuwe iPads uit. In een online instructieboekje van iOS 8.1 doken twee afbeeldingen van de iPad Air 2 en iPad Mini 3 op, inclusief uitleg.

Ondertussen zijn er 225 miljoen iPads wereldwijd verkocht. Er zijn zelfs meer iPads verkocht in de laatste 12 maanden dan dat er PC’s van Lenovo, HP, Dell en Acer over de toonbank zijn gegaan (niet bij elkaar opgeteld, uiteraard).

iPad Air 2
Dus is het tijd voor iets nieuws: de iPad Air 2, de dunste iPad ooit. De tablet is slechts 6.1 millimeter ‘dik’, en 18 procent dunner dan de eerste iPad Air. Dit maakt de iPad Air 2 de dunste tablet ter wereld.

Ook het scherm is aangepast. Er is minder interne reflectie aanwezig en een scherper beeld mogelijk, omdat alle componenten van het scherm samengevoegd zijn tot één geheel. Ook zit er een laag over het scherm heen die tot 56 procent minder reflecteert. “De enige tablet met dit oppervlakte”, aldus Apple.

iPad-Air-2-formaat

De camera
De camera bevat een 8 Megapixel iSight camera die 1080 HD video op kan nemen. Als voorbeeld kregen we een prachtige foto te zien van een berglandschap en dieren. Panoramafoto’s van 43 megapixels. Slow motion video’s zijn ook niet langer beperkt tot iPhones, dat is nu ook mogelijk met de iPad Air 2. Twee nieuwe ingebouwde microfoons zorgen voor een beter opnamegeluid. De selfiefans onder ons kunnen zich uitleven met een nieuwe Facetime-camera op de voorkant, die gezichten beter herkent dan ooit.

Touch ID
Touch ID wordt ook geïntroduceerd in de iPad Air 2, om je vingerafdruk te lezen en snel je iPad te ontgrendelen. Natuurlijk werkt het ook met de iTunes Store, zodat je niet steeds je wachtwoord in hoeft te voeren als je een app downloadt of iets anders koopt.

Foto’s bewerken gaat ook een stuk sneller. Dat heeft alles te maken met de ingebouwde A8X chip. Hoewel deze chip voor heel wat krachtige prestaties kan zorgen, is de batterijduur in tact gebleven. Tien uur lang kun je zonder een stopcontact los met de iPad Air 2.

Prijzen en kleuren
De iPad Air 2 verschijnt in drie kleuren: goud, zilver en wit. Je betaalt 499 euro voor het 16GB model, 599 euro voor de 64GB-versie en 699 euro voor de 120GB van het wifi-model. Eind volgende week zullen de eerste exemplaren te koop zijn. Vanaf morgen kun je er een bestellen.

iPad-Mini-3-Overzicht

iPad Mini 3
Na de uitgebreide introductie van de iPad Air 2 was er ook (heel) even tijd voor de nieuwe iPad Mini 3. Een tablet die grotendeels overeenkomt met de iPad Mini 2, en met een 7.9-inch scherm wat kleiner is dan de Air 2, en daarom ook wat goedkoper uitvalt. Het 16GB maakt je 399 euro lichter, voor de 64GB editie betaal je 499 euro en de 128GB editie kost 599 euro. Ook is er een 5 Megapixelcamera aan boord, evenals de HD Facetimecamera en Touch ID.

3 reacties

  1. Ipad mini 3 halen jullie als vergelijkbare tablet, ja tov de Ipad mini 2: Enige (je enige) wat is toegevoegd is de touch ID en een gouden kleur is nu beschikbaar, that. is. it. Geen A8X chip, geen 8mp camera, geen andere vernieuwingen. Niets.

    Tip: koop de Ipad mini 2 als je toch een mini wilt, zelfde specs als je de touch-id kunt missen, en voor 100 euro minder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *