Video: iPad Air versus elke andere iPad

De iPad Air versus elke andere iPad
Dat de nieuwe iPad Air niet zo goed tegen een stootje kan wisten we, maar hoe zit het eigenlijk met de snelheid van de nieuwe telg?

Mashables heeft een ruim assortiment van elke generatie iPad verzameld, en heeft deze naast elkaar gelegd om te kijken wat het snelheidsverschil is tussen de verschillende generaties. We zien wat testjes zoals opstartsnelheid, het openen van een internetpagina en de Youtube-app, en het daarna weer uitzetten.

Zoals wel te verwachten viel is de iPad Air consistent het snelst in alle tests, maar opvallend is dat de iPad 1 nog redelijk kan meekomen met zijn jongere broertjes. Waarschijnlijk komt dat door het OS. Alle tablets draaien iOS 7 met uitzondering van de iPad 1, die is blijven steken op iOS 5.1.1. Eigenlijk zou de test opnieuw gedaan moeten worden met alle iPads op hun originele besturingssysteem, het zal ons benieuwen wie er dan als winnaar uit komt.

[gv data=”5f46GQRAITc”][/gv]

4 reacties

  • @JamesBond007: maar je hoeft niet telkens een nieuwe te kopen. Mijn iPad 3 werkt nog prima, maar mocht ik om wat voor reden een nieuwe willen kopen dan is het best fijn om te weten dat je een duidelijk beter product koopt.

   • @mashell:
    Neee is ook niet zo. Maar het is alleen erg dat als je net denkt de nieuwste te hebben, er al 3 nieuwe klaar liggen voor de komende 1,5 jaar.

    Heb nog de eerste generatie, en die is toch echt niet meer bruikbaar. Veel apps werken er niet meer op, en iOS7 kan er niet op. Traag, verouderd. Dus ooit komt er wel een nieuwe in huize JamesBond, maar wacht even tot ik ‘m op een 1 of andere manier kan bemachtigen zonder er voor te betalen. iPad 1 heb ik via een opdracht gekregen destijds 🙂

   • @mashell: Maakt maar weer eens duidelijk dat feiten de onderliggende schakel zijn binnen deze tak van consumentenelektronica. Marketing van Apple doelt er op om jouw datgene wat jij hier schrijft te laten aannemen. Klopt ook wel, mits je de eerste en de laatste met elkaar vergelijkt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *