iPad-app laat een vliegtuig met defecte motor veilig landen

Xavion
Als de motor van een vliegtuig er spontaan mee stopt, kan deze iPad-app levens gaan redden.

Het handmatig maken van een noodlanding is bepaald niet gemakkelijk, maar als de motor ermee stopt, zit er soms niets anders op voor piloten om zelf de pook in handen te nemen. De Xavion-app gaat daar verandering in brengen. De iPad-app maakt verbinding met de autopiloot, en zoekt het dichts bijzijnde vliegveld om er vervolgens zelfstandig naartoe te vliegen. Xavion vertelt je zelfs als je het vliegveld niet meer kunt halen, zodat je op zoek kunt gaan naar een groot open veld om je vliegtuig te parkeren.

Vliegveld in de buurt?
Terwijl je vliegt houdt de app constant rekening met welke vliegvelden er in de buurt zijn, door gebruik te maken van de vliegroute. De ingebouwde barometer van de iPad wordt bovendien gebruikt om de luchtdruk in de cabine en de temperatuur te meten.

Xavion-App

Stel dat er iets misgaat, kun je met een druk op de knop de app via wifi met de autopiloot laten verbinden. Een geanimeerde kaart op het scherm maakt het bovendien mogelijk om nog wat handmatig bij te sturen. De app komt niet alleen van pas bij een defecte motor, maar ook bij allerlei andere noodsituaties om de piloot wat extra mankracht te geven.

Prijskaartje
Aan een dergelijke complexe app hangt (zoals verwacht) een flink prijskaartje, het kost je namelijk 199 dollar per jaar om Xavion te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *