iPad en iPhone hacken met aangepaste oplader

iPhone USB Hack!
Amerikaans onderzoekers claimen een speciale lader te hebben ontwikkeld, waarmee iPhones en ander iSpul binnen een minuut gehackt kunnen worden.

Doel van de oplader is om aan te tonen hoe Apple’s iOS-beveiliging kan worden omzeild via usb-apparatuur. De onderzoekers van het Technologisch Instituut van Georgia ontwikkelden de speciale lader op basis van een kleine Linux-pc. Zodra je een Apple-apparaat met iOS-besturingssysteem op de lader aansluit kan men deze binnen een minuut hacken. De onderzoekers zullen dit tijdens een veiligheidsconferentie demonstreren (Black Hat 2013).

Let op: deze hack zou dus mogelijk zijn zonder dat daarvoor een jailbreak nodig is. Nadat het toestel gehackt is kan er software worden geïnstalleerd, die software kan vervolgens ook nog worden verborgen van de applicatielijst.

Of dit een marketingstunt van Apple is, zodat men nog meer officiële stekkers/opladers kan verkopen, is nog niet duidelijk.

2 reacties

  1. Ha! lijkt me wel duidelijk een stunt van Apple!

    Er zijn namaak-laders in omloop. Deze kunnen uw telefoon ernstig beschadigen. Koop alleen originele Apple laders! Een originele Apple-lader is slechts 5 keer zo duur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *