iPad Pro buigt, maar dat is volgens Apple niet erg

Ouch!
Daar is denk ik niet iedereen het mee eens, Apple..

Apple bevestigt tegenover The Verge dat hun nieuwste iPad Pro inderdaad soms een beetje verbogen is, zelfs als hij spiksplinternieuw is. Volgens het miljardenbedrijf is dat daarentegen helemaal niet erg en kan er niets mee gebeuren.

Apple ziet de lichte buiging niet als een defect, maar als een bijkomstigheid van het productieproces. Tijdens het koelen van de behuizing (een combinatie van metaal en plastic) zou er een lichte buiging kunnen ontstaan.

Nu, dat klink aannemelijk, maar tegelijkertijd ook een beetje pijnlijk. Apple staat namelijk bekend (en prijst zichzelf) om het solide, high-end product dat ze leveren. Hoewel het niet bekend is dat er daadwerkelijk problemen kunnen ontstaan door de buiging, moet een device natuurlijk gewoon kaasrecht zijn. Een kleine buiging is namelijk al genoeg om de structurele integriteit van een dergelijk apparaat te verminderen.

Kijk maar naar de marteltest van JerryRigEverything. Hij leek de iPad Pro zonder enig vertoon van spierballen dubbel te kunnen vouwen, wat toen al de vraag op riep of de iPad niet iets te fragiel was gebouwd.

Natuurlijk zijn alle tablets met hun grote oppervlak wat gevoeliger voor druk. Zeker de iPad Pro, die ontzettend dun en licht is. Dat is in eigenlijk alle opzichten erg tof, behalve als je er per ongeluk op gaat zitten.

Nu resteert de vraag of de lichte buiging in het frame nare gevolgen kan hebben. Het helpt in elk geval niet met de structurele integriteit, maar omdat het apparaat volgens eigenaren zo uit de doos kan komen, lijkt er wat betreft slijtage en degradatie weinig mis te zijn met het ontzettend dure apparaat.

En toch laat het wat mij betreft een zure nasmaak achter. Ja, het kan geen kwaad, maar Apple zou een ‘rechter’ product af moeten leveren. Daarbij bleek achteraf dat het bedrijf tijdens de verkoop van de iPhone 6 al wist dat hij een hoge waarschijnlijkheid had om te buigen. iPhone 6-gate draaide dan ook volledig om ‘opvouwbare’ iPhones waarvan Apple in retrospectief tot achter de komma wist hoe buigbaar hij was. Zou dat bij de iPad Pro dan ook het geval zijn geweest?

Foto gepost door MacDonaldTrump @MacRumors

Nog geen reacties

 1. “Apple ziet de lichte buiging niet als een defect, maar als een bijkomstigheid van het productieproces. Tijdens het koelen van de behuizing (een combinatie van metaal en plastic) zou er een lichte buiging kunnen ontstaan.”

  Dat is waarschijnlijk (deels) een lulverhaal, want er zijn ook genoeg meldingen van mensen bij wie het probleem later pas optreedt.

  • @simonmc: Sterker nog, als dit kan tijdens productie dan zorg je dat quality control die eruit haalt en dus NIET gebruikt worden.
   Zo’n ding moet je kaarsrecht aantreffen in de doos en 0,0 toleranties.
   Dat hij daarna buigt geeft aan dat de constructie niet deugt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *