iPad Pro marteltest – Apple brengt eerste buigbare tablet uit?!

Auteur: , 7 Reacties
Potverdikkeme, wat zonde

Wisten jullie dat Apple 's werelds eerste buigbare tablet uit heeft gebracht? Nee? Nou, Apple ook niet!

Alle gekkigheid op een stokje, JerryRigEverything testte wederom een tech-product en dit keer was dat de meest recente iPad Pro. Uiteraard test hij het glas, de behuizing en of hij een beetje structureel integer is.

Zoals we gewend zijn krast het Gorilla Glass bij level 6 aan hardheid terwijl de cameralens volgens het bedrijf van saffier-glas is gemaakt. Leuk, maar het krast net zo snel als ‘gewoon’ glas terwijl saffier een stuk sterker dan dat zou moeten zijn. Verder blijkt het display van behoorlijk dun glas te zijn gemaakt, wat het een stukje gemakkelijker maakt bij de volgende test.

En dat is de befaamde buigtest. Nu, smartphones zijn kleiner, compacter en van nature structureel integer. Natuurlijk gaat een iPad die stevigheid niet evenaren, maar wanneer de YouTuber een beetje druk uitoefent, vouwt de tablet (ongeveer net zo groot als een A4’tje) letterlijk als een A4’tje.

Een kijkje aan de binnenkant onthult waarom. Niet alleen zorgt het dunne glas voor weinig stevigheid, maar de ‘batterij-zakjes’ maken de tablet des te gemakkelijk breekbaar. Ook de slecht geplaatste USB-C-port en microfoon zorgen voor een mindere structurele integriteit. Al met al stelt JerryRigEverything het zelf: Apple ontwierp een prachtige tablet die zo dun mogelijk moest zijn, maar heeft geen moment nagedacht over de stevigheid.

Check de volledige, uitzonderlijk pijnlijke marteltest hieronder:

In dit artikel lees je wat de duurste iPad Pro kost (en wat je daarvoor terug krijgt), alsmede wat de duurste Mac Mini en MacBook Air kosten. Tevens check je hier de marteltest van de iPhone XR. Spoiler alert: die buigt niet zo gemakkelijk.7 reacties

Toch vind ik dit ding retegaaf. Voor een iPad is hij vrij duur – voor een Apple-product vrij goedkoop. Hij is slechts 100 euro duurder dan een iPhone Xr!

Beetje jammer dat ik momenteel niet genoeg geld heb liggen anders had ik het wel geweten.
@720s: helemaal mee eens hoor! Ze hebben eindelijk een beetje een schappelijke prijs genomen. Prachtig design en hartstikke handig. Maar ja, pencil ben je weer meer dan honderd kwijt en ik zou helemaal moeten overstappen van ecosysteem. Nóg 20 eraf en dan zou ik het gelijk doen maar dat is een beetje veel gevraagd
@yannickspinner: tsja, ik ben wel redelijk ‘set’ met Apple, heb een iPhone en een MacBook ;) beide minder dan 800 euro want boven de 800 euro vind ik het wel ietwat ver gaan.

Die Pencil zou ik wel een essentiële extra vinden, maar dat ie extra kost is jammer idd. Het magneetsysteem waarmee hij ook oplaadt is zeer tof en schrijven gaat supermakkelijk. De hele som wordt dan helaas 1000+ euro en dat is momenteel te veel.

Apple producten schrijven niet gigantisch af en dat is jammer, want het betekent dat je niet zomaar een prijsdaling van 50-100 euro kunt verwachten op de Pro.
@720s: fanb0y alert!!!!!!! ;-)
@willeme: gelukkig weet ik van wie het komt ;)
@720s: is de beste tablet die er is en zeker gaaf.
Het is jammer dat het een iPad is.
Wat bedoel ik ermee, nou je kan er nogal steeds weinig mee, en dus niet meer dan een reguliere iPad.

Al die power waar je weinig mee kan.
Prachtig scherm maar nog steeds dezelfde icons, zelfde spacing, zelfde beperkingen ( je kan er niks aan veranderen).
UsbC is ook een beperking in dit geval want even data laden kan je vergeten.

Een dergelijke Pro device wordt gewoon te kort gedaan door IOS.

Je moet je afvragen waarom die krachtige hardware niet in een MacBook zit …

De mensen die wat verder kijken snappen het al. Manco’s blijven teneinde andere producten te beschermen.
Stel dat je met 1 product alles kon, dat zou niet best zijn.
Het is groot en het is gebouwd van aluminium. Ja, dat gaat buigen. Doen alle tablets. Bij telefoons is het iets anders. Die heb je namelijk vaak in je zak, tas, koffer en dergelijke en en er komt meer stress op te staan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).