iPhone 11-functie ontbreekt op iPhone SE

iPhone 11-functie ontbreekt op iPhone SE

Dit hadden de kopers niet verwacht van hun iPhone SE, het heeft te maken met Haptic Touch.

In het recente verleden is Apple overgestapt van het eigen 3D Touch naar Haptic Touch. Het principe werkt vergelijkbaar. Je drukt met je vinger op een item in iOS en houdt deze vast. Vervolgens krijg je sub-opties zonder de app of notificatie te openen. Helaas is er iets gaande met Haptic Touch op de iPhone SE.

Men heeft echter ontdekt dat de feature slechts gedeeltelijk werkt op de nieuwe iPhone SE. Met de iPhone 11 en iPhone 11 Pro is het zo dat je Haptic Touch zowel kunt gebruiken met apps als met binnenkomende notificaties. Met de iPhone SE werkt Haptic Touch enkel met apps, maar niet met notificaties.

Het lijkt geen bug, maar gewoon een missende feature die Apple niet heeft ingebakken in iOS voor de iPhone SE. Volgens Matthew Panzarino van TechCrunch moeten iPhone SE-bezitters hiermee genoegen nemen. Apple zou, voor zover bekend, niet werken aan een patch.

Op Reddit en fora regent het klachten van iPhone SE-bezitters. Met name de groep die veelvuldig gebruik maken van Haptic Touch is het vervelend. Apple heeft met deze nieuwe iPhone immers niet bekendgemaakt dat de feature minder uitgebreid is op de iPhone SE dan op de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Wellicht dat Apple in een later stadium alsnog met een update komt. (via Macrumors)

https://twitter.com/panzer/status/1254890968618201089

Eén reactie

  1. Tja, de paarse broeken in Cupertino zullen hebben gedacht dat zo’n ‘goedkope’ telefoon toch echt wat features moest missen om recht te doen aan de prijs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *