iPhone 11 Pro Max vs Galaxy Note 10+ batterijtest

Duidelijk!
De Galaxy Note 10+ wordt verpulverd door de iPhone 11 Pro Max.

Ongeveer een maand geleden vergeleken we de hardware van de Apple iPhone 11 Pro Max met de Samsung Galaxy Note 10+ en ik was toen redelijk stellig in feit dat de smartphone van Samsung, in elk geval op papier, er keihard met de winst vandoor gaat. Maar zoals ik (en enkele lezers in de comments) zei, gaat het niet altijd om de grootte, maar om hoe je hem gebruikt. Dat is een analogie voor de batterijgrootte, viezerik.

Apple beweerde zelf al dat de batterij van de iPhone 11 Pro Max een stuk betere performance zou hebben dan zijn voorganger, maar dat soort beweringen moeten natuurlijk altijd onder de loep genomen worden. Daarvoor legt PhoneBuff de betreffende iPhone naast de Galaxy Note 10+ voor een batterijvergelijking.

[gv data=”dsz5QQy8V4s”][/gv]

Het mag vooropgesteld worden dat de Samsung smartphone een aanzienlijk grotere batterij heeft met 4300 mAh tegenover de 3,969 mAh van de iPhone. Maar wanneer beide toestellen een uur aan een stuk door bellen, komt de eerste openbaring naar boven: de iPhone belde een uur op slechts 1% van de batterijcapaciteit terwijl de Galaxy Note 10+ er 5% voor nodig had. Die tendens wordt voortgezet met het sturen van berichten en emails, browsergebruikt en het scrollen door Instagram.

Nu mag gezegd worden dat de Note een stuk groter is de dan de geteste iPhone; respectievelijk 6.8-inch tegenover 6.5-inch. Dat kan voor een deel verklaren waarom activiteiten die gebruikmaken van het scherm (alle geteste activiteiten tot nu toe) meer batterij verbruiken. Het scherm is immers de grootste energievreter van een smartphone en het grotere scherm van de Note vereist dus in theorie meer energie. Het is overigens wel belangrijk om te vermelden dat PhoneBuff de helderheid van de twee geteste toestellen exact gelijk zet, dus eventuele discrepanties op dat gebied zijn uitgesloten.

Maar ook in de stand-by-test doet Apple het beter. Na 16 uur stand-by is de hoeveelheid batterijlading bij de iPhone 11 Pro Max met 6% gedaald, tegenover 10% voor de Galaxy Note 10+. Deze test vereist geen scherm (afgezien van het always on-principe) en ook hier overschaduwt de iPhone de Note 10+.

En dat gaat zo maar door met iedere test die PhoneBuff richting de twee toestellen gooit. Sterker nog, de iPhone 11 Pro Max is de eerste smartphone ooit die het tot het einde van de test haalt met een totale batterijduur van 27 uur en 5 minuten, terwijl de Galaxy Note 10+ het ‘slechts’ 25 uur en 3 minuten volhield.

Kortom, batterijgrootte is leuk, maar uiteindelijk telt software dubbel. Apple heeft hiermee bewezen veel uit de appel juice van de iPhone 11 Pro Max te kunnen persen. Voor de beste audiokwaliteit zit je overigens bij allebei niet het allerbeste, want dan op dat gebied wint Huawei het van de twee.

Screenshot @PhoneBuff

Lees ook: Dit ‘simpele’ smartphone-onderdeel is een Nobelprijs waard

Nog geen reacties

 1. “de helderheid van de twee geteste toestellen exact gelijk zet, dus eventuele discrepanties op dat gebied zijn uitgesloten.”
  Gelijk gezet op basis van actuale batterijverbruik of “het balkje hetzelfde gezet”
  Want dat balkje reageert op elke telefoon anders.
  Als ik mn pocophone bijvoorbeeld ’s nachts op 10% helderheid zet word ik al blind terwijl dat bij veel telefoons pas bij 25% of hoger is. Na die 10% gaat de helderheid voor het oog langzamer omhoog. En ik vermoed dat hij dus al aardig wat gebruikt op 10%.
  Daarbij zou ik die tests graag zien met batterijoptimalisaties.
  Resolutie lager zetten, zwarte achtergrond en dark mode bij oled, achtergrond apps checken en ook onnodige dingen uitzetten. Ik denk dat vooral de samsung telefoon hier een hoop batterij op kan besparen, ook vanwege meer gebruikersopties bij Android.
  Desalnietemin kudos voor Apple.

  • @lolindir: Apple heeft het deze keer gewoon goed gedaan.
   Ipv de Anorexia trend hebben ze deze keer dat ding dikker gemaakt en voor Apple begrippen een echt grote accu geplaatst.
   Dit in combo met de energie zuinige cpu vormt een nieuwe standaard !
   Eerlijk is eerlijk, men lag op dit gebied flink achter dus er moest ook echt wat gebeuren.
   Hulde daarvoor.

   Samsung dat steeds meer Apple neigingen heeft is nu bezig met Anorexia en hebben de Note10+ maar liefst 0.9 mm dunner gemaakt TOV de Note9 !!
   Staat cool en het is daardoor een extreem licht toestel voor zijn formaat maar men kon slechts 4300mah erin stoppen.
   Als ze vast gehouden hadden aan het formaat van de N9 dan had er gewoon een 5000mah accu in gekund en dat heb je met een Android toestel (met snapdragon cpu) gewoon nodig.

   Er is niks mis met de Note10+ accu configuratie maar het is wel een gemiste kans om ook hier te kunnen scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *