iPhone 12: betere beeldkwaliteit en langere gebruiksduur…

Auteur: , 7 Reacties
phone-12-120-hz

Neen, de batterij wordt niet groter...

Het aantal andere functies dan bellen met een smartphone blijft maar uitgebreid worden. Zo is ook gamen op de smartphone steeds populairder. We hebben het dan al lang niet meer over het legendarische Snake of een potje poker, maar de zware actiegames of shooters. Een van de problemen is dat je een vloeiende beeldbeweging nodig hebt zonder vertraging om optimaal te kunnen spelen.

De huidige smartphones met 60 Hz is daarvoor onvoldoende. De voor de hand liggende oplossing is om de capaciteit te verhogen, bijvoorbeeld naar 120 Hz. Het nadeel daarvan is dat dit een zware wissel trekt op de capaciteit van de de batterij. Laat de gebruiksduur van een opgeladen smartphone nu net een speerpunt zijn…

Tegelijkertijd is iPhone van oudsher bekend om de relatief lichte batterij en korte gebruiksduur. Daar lijkt Apple nu iets op gevonden te hebben.

Door een wisselbare oplossing te bieden kun je als gebruiker voor het normale smartphone-gebruik de 64 Hz-instellingen gebruiken. Voor (zwaardere) toepassingen waarbij een vloeiend beeld zonder vertraging noodzakelijk is kun je dan de capaciteit verhogen naar 120 Hz.

Deze techniek is overigens niet nieuw voor Apple. Zij pasten de mogelijkheid tot wisselen eerder onder de naam ‘ProMotion’ toe op sommige modellen van de iPad Pro. In reviews melden gebruikers dat de ervaring met de iPad op 120 Hz zeer goed zijn en dat het daarna lastig is om terug te schakelen naar de gebruikelijke 60 Hz. Let wel, dit zijn de ervaringen op de voor iPad kenmerkende LCD-schermen. De beeldschermen van de iPhone 12 worden naar verwachting AMOLED-schermen. Hierdoor kan de ervaring nog intenser worden.

Volgens de bekende ‘lekker’ UniverseIce is iPhone nu in gesprek met Samsung en LG over de productiemogelijkheden. Dit betekent dat deze oplossing sowieso niet beschikbaar zal zijn voor de iPhone XI, die in september gelanceerd zal worden.7 reacties

eigenlijk koop je de kwaliteit van een samsung scherm, maar dan voor 400 euro meer…
@jantje_555: verdiep je eens voordat je blaat.
@dgh74: want ?
Of ga je ons vertellen dat Samsung de prachtige schermen van je Oled iPhone niet maakt ??
@turbobrick: had van u beter verwacht … maar hoe kan het eigenlijk ook anders.

Waar zeg ik trouwens dat samsung ze NIET maakt ?? Natuurlijk maakt samsung ze maar de eerste reactie is ietwat kort door ut boggie en je moet je eens wat meer verdiepen in het hoe en waarom ….

verdiepen is echter een probleem voor u en jantje … blaten is makkelijker
@dgh74: doe niet zo simpel vent …
Verdiepen in een FEIT is niet nodig.
Jan plaatst een FEIT, zegt de waarheid. Daar is verder geen discussie voor nodig.
@turbobrick: wat jij wil … en zelfde oude niveau helaas
@dgh74: jij ziet duidelijk dingen die er niet staan. Wat versta je niet onder het feit: LG en Samsung leveren AMOLED schermen…Ik denk dat jij je best eens verdiept in het scherm dat Samsung voor zijn eigen mobieltjes gebruikt en wat de aankoopprijzen voor hun toestellen zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).