Minder iPhone 12 mini's door coronapandamie

iPhone 12 geeft Galaxy S21 pak slaag in speedtest (video)

Minder iPhone 12 mini's door coronapandamie

Ondanks de nieuwe Snapdragon 888 van de Samsung Galaxy S21 wint de Apple iPhone 12 het op ieder gebied.

De eeuwige concurrenten Apple en Samsung leverden allebei recentelijk een vlaggenschip af. De Apple iPhone 12 en Samsung Galaxy S21 liggen qua prijs behoorlijk bij elkaar. Maar zoals we gewend zijn weet de Galaxy S21 op het gebied van specs te domineren. Verrassend genoeg geldt dat daarentegen niet voor de performance!

iPhone 12 vs Galaxy S21

Uit de speedtest van AndroidAuthority blijkt dat Apple praktisch een betere smartphone heeft afgeleverd dan Samsung. Op papier had die laatste met de Snapdragon 888 een betere processor in handen, maar zoals wel vaker weet Apple ieder beetje performance uit relatief bescheiden specs te persen.

Zo ook in de vergelijking van de iPhone 12 met de S21. Zoals altijd doet het YouTube-kanaal van het platform drie test achtereenvolgend. Ze testen de CPU (pure rekenkracht), de gemixte performance (rekenkracht en grafische test) om te eindigen met een GPU-test (grafische rekenkracht).

De iPhone 12 weet op ieder gebied de opdrachten sneller te voltooien dan de Galaxy S21. Het verschil is overigens wel relatief klein. Apple weet bij ieder segment zo’n 1 à 2 seconden sneller te eindigen. Dat komt neer op een performanceverschil van 7,4%, 6,5% en 14,8% in de hierboven vermelde testvolgorde. Als je naar de totaalscore kijkt, verschilt de performance met ongeveer 9%.

Conclusie

Al met al is het verschil niet heel erg groot, maar zeker noemenswaardig. Wat betreft CPU performance kun je stellen dat je praktisch gezien nauwelijks iets zult merken. Maar de GPU-performance is aanzienlijk verschillend.

Ook al hebben we het maar over een tijdsverschil van zo’n 15%, het aantal frames dat de iPhone 12 weet te produceren is dusdanig superieur, dat de S21 op dat gebied echt geen schijn van kans heeft. Vooral wat betreft gaming is de iPhone 12 dus objectief een betere smartphone.

Nog geen reacties

  1. In prespectief plaatsen:

    – Je kunt vrij weinig met de A14 power want echt multitasken kan je niet in IOS en je zal dus niet snel alles eruit persen. Als we de verschillen zien dan zijn die in de praktijk niet waarneembaar. Sterker nog de S21 zal sterker ogen vanwege de betere toepassing van het multitasken en extra vrijheid die je hebt.
    Je hebt NIKS aan een Ferrari in een woestijn.

    – Gaming beter ? Laat me de IOS games eens zien die high refreshrates doen …. Snap je hem ?

    Enne, over gaming gesproken, doe eens meerdere stress tests en jen ziet dat de warmte huishouding van de Iphone 12 verre van geweldig is en de snelheid hard terug valt.

    https://youtu.be/9agQjRUDGDo

    Dit zijn zaken die jullie wel moeten weten Apparata ….

    • Heb je de conclusie überhaupt gelezen? Wat betreft multitasking, dit is een performance vergelijking, dus lijkt me niet heel relevant. Wat betreft refresh rate; Samsung weet de test op 30fps te draaien en iPhone op 51, lijkt me prima een conclusie uit te trekken?

      Warmteverdeling is wel een nuttige toevoeging, die komt niet voor in de bron, wat wel interessant geweest zou zijn.

  2. Titel: Phone 12 geeft Galaxy S21 pak slaag in
    Conclusie: Verschil is niet erg groot
    =========================================
    Wat een enorme onzin test. Er is geen hond in de wereld die een smartphone koopt en kijkt naar de snelheid. Dit is typisch een Apple fanboy test. Los daarvan zie je ..tig handson tests op Youtube waar de S21 in 7 van de 10 gevallen snelleris en wel soms wel 1 of 2 seconden. WHO GIVES A SHIT??

    Daarbij is gamen op de S21 Ultra een veel meer prettige ervaring door: 120 hz scherm, groter scherm, geen landingsstrip links op het scherm, beter OLED scherm, Dolby Atmos en wat denk je van geintegreerde ondersteuning van Google Stadia en Xbox live game streaming. DAAR heb je wat aan als gebruiker.

    Waar je als gebruiker naar kijkt zijn zaken als: usability (S21 vermorzelt de iphone op dat gebied), snelladen, camera functies (S21 verplettert de iphone op dat gebied met zaken als: 10x optische zoom en 3x optische zoom, macro stand, PRO mode, super slow mode, directors view en super steady video), S-pen, batterij, integratie met Windows (als niet-Apple gebruiker), integratie met Google diensten, integratie met je Spotify account (super bij de S21), eco-systeem (IOT) waarbij Samsung vele malen beter is doorontwikkeld en voor veel meer IOT apparaten ondersteuning biedt. Binnenkort wordt Samsung’s SmartThings platform volledig geintegreerd in Mercedes Benz’s MBUX Voice Assistant.

    Maar ook service (Samsung haalt en brengt je Galaxy gratis en binnen 2 dagen je smartphone terug of voor 25 euro binnen 1 dag).

    Verder: Samsung Knox beveiliging en 2 gescheiden omgevingen voor prive en werk en niet te vergeten Samsung DEX waarbij ik van mijn tv of een monitor en S21 een volwaardige pc kan maken, personalisering van je smartphone aan je persoonlijke voorkeuren, allways on display, inscreen fingerprint scanner (faceid is volstrekt waardeloos in deze Covid tijd), vrije keuze van apps voor browsen, mail, foto’s , smartphone laten repareren waar JIJ als eigenaar dat wil nadat de garantie is verlopen, Google Assistant en Bixby die vele malen beter werken dan Siri, ECHTE mulit-tasking, multi-window en floating windows.

    DAAR gaat het om dames en heren van de redactie en niet of een smartphone volstrekt onmerkbaar sneller of langzamer is.

    Het blijft bizar dat hier NOOIT aandacht aan wordt besteed. Waar voor je geld of bang for buck.

    Een enorme lijst met zaken die iphones niet hebben, niets daar van en dan een artikel publiceren waarvan de titel is ‘Phone 12 geeft Galaxy S21 pak slaag in’ is de triestheid in het onprofessionele voorbij. Apple fanboyisme in optima forma.

    Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *