iPhone 2G teardown: hoe repareerbaar is het origineel?

iPhone 2G teardown
We raden zeker niet iedereen aan om dit stukje nostalgie zelf open te breken.

De eerste officiƫle iPhone, ook wel de iPhone 2G, is een van de mobiele apparaten die de tech-wereld een gigantische boost hebben gegeven. Ook Apple plukt nog steeds de vruchten van haar revolutionaire uitvinding van 10 jaar geleden. Via de iPhone 2G teardown van YouTuber JerryRigEverything zien we echter dat de technologie absoluut niet stil heeft gestaan.

Het originele apparaat is allereerst enorm moeilijk zelf te repareren, aangezien het toestel vrijwel onmogelijk uit elkaar te halen is, zonder dat je de iPhone 2G beschadigt. Ook zien we dat er een indicator boven de 3.5mm ingang is geplaatst, die aangeeft of de smartphone in contact is gekomen met water.

Wat de doe-het-zelver ook de stuipen op het lijf jaagt, is de accu van het apparaat dat verbonden zit aan het moederbord. Niet alleen ligt de repareer-factor van smartphones tegenwoordig vaak iets hoger, ook de ontwikkeling van hardware-specs is indrukwekkend te noemen: waar de originele iPhone over 8GB intern opslaggeheugen beschikt, gebruikt de OnePlus 5 bijvoorbeeld 8GB als RAM geheugen.

Verder valt op dat er nog geen frontcamera aanwezig was, laat staan automatische flits of OIS. Verdere bevindingen Ć©n of het exemplaar van Jerry nog werkt na het terugzetten van alle materialen, vind je hieronder in zijn teardown video.

[gv data=”j5K2eizVbaY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *