iPhone 4 en 4S veruit de populairste iPhones in Nederland

iPhone-4-Nederland
Meer dan de helft van alle Nederlandse iPhone-bezitters heeft (nog steeds) het iPhone 4 of 4S model.

Uit een nieuw onderzoek van Telecompaper blijkt dat 31 procent van de iPhonebezitters een 4S heeft, en 24 procent nog met een iPhone 4 rondloopt. De iPhone 6 en 6 Plus zijn in het onderzoek slechts goed voor één procent, omdat de gegevens uit het derde kwartaal van 2014 komen, terwijl de 6 en 6 Plus pas helemaal aan het einde van deze periode geïntroduceerd werden.

De 5C verkoopt (heel) slecht
Opvallender zijn dan ook de cijfers van de iPhone 5C, die slechts goed is voor 4 procent van het totale aantal Nederlandse iPhones. Zelfs de 3G en 3GS-modellen uit 2008 en 2009 zijn met 7 procent dus populairder dan deze gefaalde versie van de iPhone 5. De 5S doet het beter met 15 procent.

Deze cijfers zijn (uiteraard) geen reden voor Apple om zich zorgen te maken. Zoals gezegd komt er nog een percentage bij met iPhone 6 en 6 Plus bezitters, en blijft het marktaandeel maar groeien. Zo werden er in het laatste kwartaal (tot 27 september) 39,2 miljoen iPhones verkocht over de hele wereld. Dit getal ligt 16 procent hoger dan het jaar ervoor.

Nog geen reacties

 1. Tja vrij logisch heb ook nog een oude iphone4, voldoet prima, kan met normaal gebruik zo 2 dagen zonder lading. Kan vrijwel alles nog.
  Heb hem 2e hands gekocht half jaar oud voor 150 euro, nieuw een iphone kopen ben je knettergek!! volledig overpriced voor een nieuwe 4s vragen ze nog 319 euro.
  Terwijl de honor 6 een high end toestel met de specs van een S5 maar 300 euro kost.

  • @bofkont: Heb tot voor de zomer ook nog een 4 gebruikt. Nog vrij lang iOS6 op gehad, functioneerde perfect! Toen performance-updates voor iOS7 kwamen heb ik ‘m pas ge-update. Toen performde ‘ie nog prima, zelfs de batterij.
   Heb ‘m destijds verkocht omdat hij geen nieuw iOS meer kreeg in september, nog 150E voor gekregen en gelijk een 5 gekocht die ook nog steeds erg goed bevalt!

 2. Ik gebruik ook nog de 4S. Goed toestel, al heb ik al enkele problemen gehad zoals WiFi en bluetooth die niet werken. Toestel was nog in garantie dus ik kreeg een nieuwe. Helaas bleek dat ‘nieuw’ toestel hetzelfde probleem te hebben… Heb dus zo’n twee weken geleden opnieuw een nieuwe gekregen en werkt perfect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *