iPhone 4S trager door iOS 9, man eist 5 miljoen dollar

iOS 9 maakt iPhone 4S onbruikbaar
De iPhone 4S verscheen alweer in 2011, maar wordt vier jaar later nog steeds van software-updates voorzien. Of het verstandig is om iOS 9 te installeren is echter een andere vraag.

Apple belooft op zijn website dat iOS 9 je iPhone sneller maakt, beter beveiligt en zorgt voor een betere accuduur, maar dat is niet voor iedereen het geval. Sterker nog: mensen met een iPhone 4S claimen dat Apple ze bewust tegenwerkt door de telefoon trager te maken.

Chaim Lerman sleept Apple daarom samen met een aantal andere iPhone 4S-gebruikers voor de rechter. Dat toestel zou sinds het installeren van iOS 9 namelijk zo goed als onbruikbaar zijn en daarom eist Lerman een schadevergoeding van vijf miljoen dollar. Inderdaad: meer dan genoeg om een nieuwe iPhone van te kopen.

“iPhone 4S-gebruikers staan voor een dilemma: een langzame, haperende telefoon gebruiken of honderden dollars uitgeven aan een nieuwe”, aldus Lerman in een verklaring. “Apple profiteert er dus van als oude iPhones trager worden en wist dat de iPhone 4S veel trager zou worden door de nieuwe software.”

4 reacties

  1. Hoeveel $ is dat per bij hun aangesloten consument?

    Het trager maken van oude telefoons is een gemene maar oude truc die wat mij betreft zeker bestraft mag worden maar daar is hier niet echt spraken van. Kun je er ook voor kiezen niet te updaten bij Apple?

  2. Helaas merk ik dit zelfs bij mijn iPad Air. Ondanks dat deze inmiddels net iets meer dan 2 jaar oud is, was dit met iOS 8 nog een rete snelle tablet. Nu met de update naar iOS 9 is dit echt over: haperende animaties, als je snel typt op het toetsenbord dan volgen de letters later en zo kan ik nog wel wat dingen verzinnen.
    Echt heel erg balen en ook onnodig imo, de hardware is namelijk echt niet slecht.

  3. Met iOS 8.1.2 is mijn 4S ook stukken langzamer dan vroeger. Ik denk dat Apple ofwel een ontwerpfout in iOS heeft of sjoemelsoftware heeft waar VW jaloers op zou zijn die je telefoon trager maakt naarmate deze langer in gebruik is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *