iPhone 5c, het goedkope broertje

De iPhone 5C
Heb je het geld niet voor een duurdere iPhone, dan koop je toch gewoon het instappertje?

Een van de meest-gelekte producten van deze avond was toch wel de zgn. budget-iPhone, of de iPhone 5C zoals we ‘m nu kennen. Deze telefoon zit onder de 5S, maar is zeker niets om je voor te schamen. Ook de 5C draait iOS 7, en heeft alles wat de iPhone 5 ook aan boord had, zoals Bluetooth 4.0, en 2.4 GHz en 5 GHz Wifi.

Scherm
De nieuwste telg heeft een 4 inch Retina display, die je kan vullen met foto’s van de 8 megapixel camera achterop. Voorop zit een Facetime HD camera, met audio, zodat je goed en duidelijk kunt beeldbellen.

Processor
De processor is dezelfde als in de iPhone 5, de Apple A6-chip. Deze chip was meer dan snel genoeg in de iPhone 5, en zal in de 5C ook geen moeite hebben om alles soepel te laten draaien.

Opslagcapaciteit
Om het simpel te houden is de iPhone 5C slechts in twee capaciteiten te krijgen, er is een 16 GB en een 32 GB exemplaar. Het feit dat er een 32 GB exemplaar is, is al een verbetering ten opzichte van voorgaande jaren, waar de ‘instapper’ vaak een 8 GB exemplaar van de uitgaande generatie was. Dit jaar valt de iPhone 4S deze eer ten deel, met als instapper een 8GB exemplaar.

In Amerika moet de 16GB iPhone 5C $99 kosten, en de 32GB iPhone 5C $199, ongeacht kleur. Dit alles is in combinatie met een twee-jarig abonnement. Los is het toestel ook te koop in Amerika. Dan betaal je $549 voor de 16GB versie en $649 voor de 32GB versie. Nederlandse prijzen liggen op 599 euro en 699 euro.

Kleurtjes!
Een van de meest opvallende veranderingen is wel dat deze ook in een aantal frisse kleurtjes te krijgen is. Vorige generaties waren alleen in stemmig zwart of hemels wit leverbaar, maar de 5C is verkrijgbaar in:
– Groen
– Wit
– Blauw
– Rood
– Geel

En mocht je dat nog niet kleurrijk genoeg vinden, dan kan je ook een leuke case kopen in dezelfde kleurtjes.

De iPhone 5C zal in Amerika op 20 september beschikbaar zijn, met een grotere release in meerdere landen in december. En vergeet niet dat je bij aanschaf een gratis iWork-pakket voor iOS krijgt!

[lg_folder folder=”Apple/iPhone_5C_officieel/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. 99 dollar…
    …Met abonnement.

    Normaliter verkocht Apple simpelweg de vorige generatie tegen gereduceerde prijs. Iedereen die dit model dan kocht was natuurlijk toch teleurgesteld dat ze niet een hippe nieuwe iPhone in bezit hadden. Dus, Apple spuit wat felle kleurtjes op de bestaande iPhone en presenteert het als compleet nieuwe telefoon…Tienermeisjes overal over de wereld blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *