iPhone 5s met 8GB is een nogal onwaarschijnlijk gerucht

iPhone 5s 8GB
Het gerucht gaat dat Apple volgende week tijdens de WWDC14 een iPhone 5s met 8GB zal presenteren. We durven het niet als volstrekte onzin te bestempelen, maar erg waarschijnlijk lijkt de komst van zo’n model ons (vooralsnog) niet.

Het instapmodel van de iPhone 5s heeft zoals bekend 16GB intern geheugen. Door de opslagcapaciteit te halveren kan Apple het toestel iets goedkoper positioneren en daarmee pogen marktaandeel te vergroten in bepaalde delen van de wereld, zo wordt beweerd. Er wordt gesproken over een korting van 40 tot 50 dollar. Daarmee rijst meteen de vraag voor wie dit echt het verschil zal maken op een toestel dat zeker geen budget prijskaartje heeft.

Bedenk dat Apple hetzelfde trucje eerder al uitgehaald heeft met de vrolijk gekleurde 5c. Een 8GB versie van de 5c werd toen 50 euro goedkoper in de markt gezet, omdat de verkopen behoorlijk tegenvielen.

Dat had natuurlijk alles te maken met het feit dat het prijsverschil tussen de 5c (toen 599 euro) en de 5s (699 euro) slechts 100 euro was. Dit prijsverschil is nu 150 euro, maar zou met de komst van een goedkopere 5s weer kleiner worden. Wellicht heeft Apple ondertussen wat bulk van de 5c voorraden kunnen wegwerken, maar hoe dan ook, erg logisch klinkt het gerucht dus niet. Over een paar dagen weten we het.

Nog geen reacties

  1. Dat kleine prijsverschil tussen de 5C en de 5S is echt een giller zeg. Dat is echt een fout geweest als je het mij vraagt. Als de 5C een prijskaartje had van 400€ was het een serieuze verkoophit geworden.

    • @TimoBac: yep. Maar nu is de 5S de verkoophit, ik vermoed dat de productiekosten tussen 5c en 5s amper verschillen en dat Apple nu dus meer marge maakt. Jammer, want met het stevige kunststof en de leuke kleurtjes is de 5c eigenlijk een best aantrekkelijk toestel. Het is alleen (net als de 5s) wel heel erg hoog in de markt geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *