‘iPhone 6 & 6s vallen spontaan uit’

Auteur: , 12 Reacties
iPhone 6

Een opmerkelijk bericht.

Chinese iPhone 6 en 6s bezitters klagen dat hun smartphone spontaan uitvalt. De telefoon zou op een willekeurig moment uitvallen, bijvoorbeeld wanneer de batterij nog 50 procent capaciteit aangeeft.

De berichtgevingen komen enkel uit China wat opmerkelijk is. Vermoedelijk zit er een bug in de Chinese software en hebben hierdoor iPhone-bezitters buiten het Aziatische land geen last van het probleem. Bovendien zijn enkele de reguliere iPhone 6 en 6s’en het doelwit. De Plus-modellen vertonen namelijk geen kuren.

De iPhone gaat enkel weer aan wanneer deze wordt opgeladen. Een vervelend probleem als de telefoon midden op de dag spontaan uitvalt en je hebt geen (mobiele) lader bij de hand. De Chinese consumentendienst heeft het probleem bij Apple aangekaart en het is nu afwachten op een reactie.12 reacties

Mijn iPhone 6 heeft dit ook al een behoorlijke tijd. Zwaar irritant, maar ik dacht dat het kwam omdat die accu gewoon slecht was geworden.
@Robbert01: Herkenbaar probleem… toevallig ook de situatie dat hij uitvalt, je hem aan wilt zetten en hij aangeeft dat je hem aan de lader moet hangen, dit doe je vervolgens en dan blijkt de batterij nog tussen de 20%-30% te zijn ?
@gertjan2012: Ja, klopt, dat heb ik ook! Al heb ik ook regelmatig dat volgens het batterijpercentage de telefoon heel snel leeg lijkt te lopen en ik vervolgens nog een uur lang op met slechts 1% m’n telefoon nog kan gebruiken. Zwaar irritant omdat je er gewoon niet meer op kan vertrouwen.
@Robbert01: Exact, het 1% verhaal komt me ook bekend voor. Overigens door Apple laten checken, batterij was gewoon nog acceptabel goed.
Vraag ik me ff af vanuit software-perspectief welke bug je toevallig over het hoofd kunt zien die zorgt voor een total system shutdown.
Ongeloofelijk! Ik woon in Shanghai en mijn Belgische iPhone 6s Plus draait op IOS voor China. Sinds een goede twee weken valt het toestel te pas en te onpas uit met 30-40% batterij.
Wanneer ik langs mijn lokale Apple Store ging keken de twee Geniussen elkaar met een blik van herkenning/ongeloof aan toen ik hen mijn probleem uitlegde. Ze wilden voorlopig niet meer kwijt, maar konden me wel vertellen dat ik niet de enige was.
Mijn Iphone 6 doet dit dagelijks. 2 maanden geleden had ik een dronken fietser aangereden en wou ik de ambulance bellen (iphone op 51%) en viel uit. Gelukkig had de fietser een telefoon.
Had iets vergelijkbaars op mijn BBTorch. Soms viel ie uit met nog like 40% batterij. Zodra ik m erna weer aankreeg, stond rr ineens 5% ofzo.

Gelukkig nu een S6Edge 32GB. Nergens last van. K wou alleen dat je iets meer kan personaliseren en betere avondfoto’s kon maken
Mijn HTC M9 had dit ook, of het dus specifiek Apple betreft weet ik niet.
Nu de iPhone 6s en die heeft tot nu toe nog geen problemen gegeven.
Mensen, Apple heeft inmiddels een OPLOSSING !!!!!!!!

Koop een Iphone 7.
En ook ik herken dit. Ook bij een percentage van rond de 55%, na 5 min. Kan je hem weer aan doen maar dan valt hij weer opeens weg. Ook weleens gehad dat hij weer aan wilde en ook opees. Terugzakte naar 1% en daar op bleef. Inderdaad erg vervelend dit allemaal maar valt dit onder garantie?
Harde reset uitvoeren zodat de batterij weer opnieuw gecalibreerd wordt. Hierdoor laadt hij weer voor de volle honderd procent op en zal ook het batterij percentage preciezer aangeven. Veel succes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).