‘iPhone 6 & 6s vallen spontaan uit’

iPhone 6
Een opmerkelijk bericht.

Chinese iPhone 6 en 6s bezitters klagen dat hun smartphone spontaan uitvalt. De telefoon zou op een willekeurig moment uitvallen, bijvoorbeeld wanneer de batterij nog 50 procent capaciteit aangeeft.

De berichtgevingen komen enkel uit China wat opmerkelijk is. Vermoedelijk zit er een bug in de Chinese software en hebben hierdoor iPhone-bezitters buiten het Aziatische land geen last van het probleem. Bovendien zijn enkele de reguliere iPhone 6 en 6s’en het doelwit. De Plus-modellen vertonen namelijk geen kuren.

De iPhone gaat enkel weer aan wanneer deze wordt opgeladen. Een vervelend probleem als de telefoon midden op de dag spontaan uitvalt en je hebt geen (mobiele) lader bij de hand. De Chinese consumentendienst heeft het probleem bij Apple aangekaart en het is nu afwachten op een reactie.

12 reacties

  1. Mijn iPhone 6 heeft dit ook al een behoorlijke tijd. Zwaar irritant, maar ik dacht dat het kwam omdat die accu gewoon slecht was geworden.

  2. Ongeloofelijk! Ik woon in Shanghai en mijn Belgische iPhone 6s Plus draait op IOS voor China. Sinds een goede twee weken valt het toestel te pas en te onpas uit met 30-40% batterij.
    Wanneer ik langs mijn lokale Apple Store ging keken de twee Geniussen elkaar met een blik van herkenning/ongeloof aan toen ik hen mijn probleem uitlegde. Ze wilden voorlopig niet meer kwijt, maar konden me wel vertellen dat ik niet de enige was.

  3. Had iets vergelijkbaars op mijn BBTorch. Soms viel ie uit met nog like 40% batterij. Zodra ik m erna weer aankreeg, stond rr ineens 5% ofzo.

    Gelukkig nu een S6Edge 32GB. Nergens last van. K wou alleen dat je iets meer kan personaliseren en betere avondfoto’s kon maken

  4. En ook ik herken dit. Ook bij een percentage van rond de 55%, na 5 min. Kan je hem weer aan doen maar dan valt hij weer opeens weg. Ook weleens gehad dat hij weer aan wilde en ook opees. Terugzakte naar 1% en daar op bleef. Inderdaad erg vervelend dit allemaal maar valt dit onder garantie?

  5. Harde reset uitvoeren zodat de batterij weer opnieuw gecalibreerd wordt. Hierdoor laadt hij weer voor de volle honderd procent op en zal ook het batterij percentage preciezer aangeven. Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *