iPhone 6 bestaat straks deels uit Samsung-onderdelen

iPhone 6 bestaat straks deels uit Samsung-onderdelen
Voor de bühne bevechten ze elkaar, maar tussen de twee techgiganten worden nog steeds onderdelendeals gesloten.

Hoezeer de consumententakken van Apple en Samsung elkaar bevechten in de rechtszaal, achter de schermen hebben ze elkaar nog altijd hard nodig. Onlangs werd al bekend dat Samsung Display de hofleverancier blijft voor iPad-schermen, BusinessKorea weet daar nu aan toe te voegen dat de iPhone 6 straks ook voor een groot gedeelte uit Samsung-onderdelen zal bestaan.

Omdat Toshiba faalt

Bij volgende builds van de iPhone 6 zou de accu en het flasgeheugen van Samsung afkomstig zijn. Momenteel gebruikt Apple nog flashgeheugen van Toshiba, maar bij de 128 GB-modellen zou dit tot problemen hebben geleid. Toshiba was ook niet de eerste keus van Apple, ze wilden eerder al in zee met Samsung, maar kwamen er qua prijs niet uit. Nu komt er dan toch een deal tussen de twee aartsrivalen. Ook het werkgeheugen in de iPhone 6 schijnt straks bij Samsung vandaan te komen.

Dezelfde bron van BusinessKorea meldt dat Samsung ook een aandeel zal hebben in de productie van de Apple Watch, die volgend jaar op de markt komt. In de Apple Watch zit een S1-module waarin alle techniek is verwerkt. Ook de processor, en die zou door Samsung worden geleverd.

Apple en Samsung kunnen voorlopig even niet zonder elkaar.

Nog geen reacties

  1. Dit is niets nieuws, er zijn weinig mobiele producten van apple zonder samsung onderdelen.
    Is het geen geheugen dan is het wel een beeldscherm of een ander onderdeel.

  2. logisch toch, wanneer je kwaliteit wil leveren en die kwaliteit bij Samsung op dit moment het beste te waarborgen is, waarom dan niet? Ook is Samsung nu kennelijk degene die de aantallen kan leveren die nodig zijn, ook prima. Apple houd Samsung aan het werk en Samsung houd Apple aan het werk. En wij krijgen het beste van twee werelden in 1 toestel. Mij hoor je hier dus niet over klagen.

  3. De processor in iPhones wordt ook als sinds jaar en dag door Samsung gemaakt, ware het met een chip-architectuur ontworpen door Apple, en exclusief voor Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *