iPhone 6 blijkt nog waardevaster dan iPhone 5s en 5c

Auteur: , 4 Reacties
iPhone 6 naast de iPhone 5s

iPhones komen al een aantal jaar als meest waardevaste smartphone uit de bus in verschillende onderzoeken. De iPhone 6 en 6 Plus blijken zelfs meer waardevast dan voorgangers iPhone 5s en 5c.

Grote iPhone verkopen als een trein
Sinds de iPhone 6 en 6 Plus vorig jaar september op de markt kwamen, verkopen de iPhones -die eindelijk een maatje groter geworden zijn- als een trein. 10 miljoen in de eerste drie dagen! In het laatste kwartaal van 2014 verkocht Apple een recordaantal van 74,5 miljoen iPhones. Dit is 46 procent meer dan het record van een jaar eerder toen er in het laatste kwartaal 51 miljoen iPhones over de toonbank gingen.

eBay en Taobao
Analist Gene Munster werkzaam bij Piper Jaffray houdt al tijden de prijzen bij van tweedehands iPhones op eBay in de Verenigde Staten en Taobao in China. De VS en China zijn Apple’s twee grootste afzetmarkten voor de iPhone. Het betreft hier dus een Amerikaans onderzoek.

Tweedehands prijzen
Negen maanden na de lancering worden iPhone 6 en 6 Plus toestellen op eBay aangeboden voor prijzen die gemiddeld 72 procent van de nieuwwaarde bedragen. De iPhone 5s en de minder populaire 5c werden negen maanden na introductie voor respectievelijk 60 en 48 procent van de nieuwwaarde aangeboden. Hetzelfde beeld ziet men in China, waar 6 en 6 Plus na acht maanden voor gemiddeld 73 procent van de nieuwwaarde worden aangeboden. De 5s en 5c werden voor 65 en 53 procent aangeboden.

Voorspelling
Tweedehands prijzen zijn alles behalve een waterdichte indicator om nieuwverkopen te voorspellen, maar desondanks verwacht Munster dat de iPhone z’n marktaandeel verder zal uitbreiden in het high-end smartphone segment. Voor het lopende kwartaal verwacht Munster dat Apple 46 miljoen iPhones zal verkopen, tegenover 35,2 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Voor het komende kwartaal voorspelt de analist dat er 43,5 miljoen iPhones over de toonbank zullen gaan, tegenover 39,2 miljoen vorig jaar. (via: cnet)4 reacties

En als je hem straks inruilt bij een actie krijg je er evenveel voor terug als je galaxy s6. Leuk die onderzoeken maar in de praktijk is het alleen maar vermoeiend om aan te horen.
@frietjemet: Inruilen is iets anders dan 2de hands verkopen…
@eddythedriver: Dan moet je hem wel daadwerkelijk verkocht krijgen, als er iets meer dan een jaar te koop staat voor een te hoge prijs kun je niet over 2e hands verkopen spreken……………
Verklaring; iPhone 5C(cheap) wil nieuw al bijna niet verkopen en is een stuk minder populair.
De iPhone 5S trekt het gemiddelde wat omhoog maar aangezien dit een upgrade van de 5 betrof is het voor veel mensen gevoelsmatig al een “oud” toestel.
De 6 (plus) is compleet nieuw en dus “meer waard” (wat de gek er voor over heeft)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).