iPhone 6 en iPhone 6 Plus: de eerste reacties & reviews

iPhone 6
Mazzelaars uit een aantal landen kunnen vrijdag hun nieuwe iPhone oppikken, maar Nederlanders zullen iets langer moeten wachten. Toch konden we het niet laten alvast in de eerste reviews te duiken en de reacties op een rijtje te zetten.

De pluspunten

1. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus blijven echte iPhones. Andere toestellen hebben wellicht betere specificaties, maar de totale ervaring van de iPhone blijft volgens de reviews completer. Stephen Fry: the most exquisite mobile ever made.

2. Het nieuwe design oogt ontzettend strak en ligt dankzij de afgeronde en aflopend scherm een stuk lekkerder in de hand dan de ‘rechte’ iPhone 5s.

3. De accu houdt het een stuk langer vol, aldus The Wall Street Journal. Dus je hoeft niet langer halverwege de dag op zoek naar een stopcontact.

4. De iPhone-camera blijft de beste, hoewel de sensor niet de grootste is en je er niet in 4K mee kunt filmen. Vooral de iPhone 6 Plus blinkt uit dankzij zijn optische beeldstabilisatie.

5. De nieuwe iPhones maken optimaal gebruik van iOS 8, dat opener is en dus meer mogelijkheden biedt voor ontwikkelaars. Dat geldt in het bijzonder voor de iPhone 6 Plus, waar je in landscape-modus apps op een nieuwe manier kunt gebruiken.

De minpunten

1. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus blijven echte iPhones. Dat is voor sommigen goed nieuws, maar baanbrekende nieuwe functies ontbreken. Dat terwijl Apple vooral met de iPhone 6 Plus het concept van de grote smartphones een nieuwe dimensie had kunnen geven.

2. Het strakkere uiterlijk is niet voor iedereen even praktisch in gebruik. Dat komt met name door de gladde achterkant, die wat minder grip geeft dan je gewend bent van je iPhone. Dat ondervond ook de reviewer van Re/code, die het toestel binnen een week stuk liet vallen.

3. De A8-processor is inderdaad sneller, al is de winst niet zo groot als Apple claimt.

4. De apps hebben nog wat verfijning nodig, al geldt dat met name voor de iPhone 6 Plus. Je kijkt nu namelijk regelmatig tegen opgeblazen teksten en foto’s aan, die de leesbaarheid niet altijd ten goede komen.

5. Het design is strak, maar op punten een beetje te strak. Zo steekt de cameralens opeens een stukje uit.

6. Je kunt er niet omheen dat je moet kunnen bellen met een iPhone, maar die lijnen op de achterkant vallen wel erg uit te toon. Ja, we begrijpen dat je bereik nodig hebt, maar had Jony Ive hier niet een beter oplossing voor kunnen bedenken?

[lg_folder folder=”Apple/iPhone_6_Plus/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

  1. Ligt er toch bizar dik op dat die lovende reviews van de meest extremistische fanboys zijn: “when i bought my first macintosch in 1986 bla bla bla”… zum kotzen… Zoek dan een neutrale review er uit, of maak een nieuw blog: appleblog.nl…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *