‘iPhone 6 krijgt NFC voor mobiele betalingen’

iPhone 6 krijgt NFC voor mobiele betalingen
De geruchtenstroom over de iPhone 6 blijft op volle toeren draaien. Naast een aantal nieuwe foto’s wordt er nu ook gesproken over NFC ondersteuning.

De geruchten gingen al langer maar nu hebben meerdere bronnen hetzelfde bevestigd. Zo zouden bronnen tegen BrightWire hebben verteld dat de iPhone 6 Near Field Communication (NFC) betalingen mogelijk maakt. Hiervoor zou Apple al een deal hebben gesloten met China UnionPay, een bedrijf dat te vergelijken is met Visa en American Express.

Met NFC kan je dus zonder je portemonnee te trekken betalen via je telefoon. In Nederland is deze techniek nog niet heel gewoon, maar bedrijven als Diergaarde Blijdorp en de Rabobank hebben al getest met het systeem. Zo konden klanten van de Rabobank hun ticket online kopen en hun telefoon met NFC techniek als toegangsbewijs gebruiken.

Het zal straks ook mogelijk worden om direct af te rekenen met NFC. Of de iPhone 6 daadwerkelijk met deze techniek wordt uitgevoerd moet nog blijken. Mocht het zo zijn, dan zal dit het eerste toestel van Apple worden met deze technologie. De concurrentie zoals HTC en Samsung maken al wel gebruik van NFC in hun topmodellen.

Naast het nieuws over NFC doken er ook nieuwe foto’s op. Daarop is te zien dat een iPhone 6 onder een kraan wordt gehouden. Het gaat hier natuurlijk maar op een mock-up. Dus het is dan ook maar de vraag hoe serieus we dit moeten nemen. Maar ook hierin loopt Apple een beetje achter aangezien Samsung zijn vlaggenschip al wel aanbiedt als waterdicht toestel.

5 reacties

  1. NFC heb ik pas op twee toestellen gehad inmiddels..
    Waterdicht bestaat ook al een poos..
    Grappig hoe Apple zo ‘hip’ probeert te zijn maar eigenlijk zo godsgruwelijk achterloopt. Maarja, alle kuddeschapen vinden het wel best, tuinen er in en gaan hem toch wel weer kopen.

  2. “De concurrentie zoals HTC en Samsung maken al wel gebruik van NFC in hun topmodellen.”

    niet alleen hun topmodellen hoor, & doen dit al langer dan 2 jaar.
    – de Samsung Galaxy Young bijvoorbeeld van ong. 70,- heeft ook NFC 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *