iPhone 6 Reachability nu ook op Android-toestellen

Auteur: , 7 Reacties
iPhone 6 Reachability

Apple heeft lang volgehouden dat grotere schermen niet handig zijn, vooral wanneer je deze met één hand wilt bedienen. Dus toen het bedrijf overstag ging en met de iPhone 6 eindelijk grotere schermen introduceerde, was er uiteraard nagedacht over het bedienen met één hand...

Reachability
Apple heeft voor de iPhone 6 en 6 Plus een foefje bedacht dat luistert naar de naam “Reachability”. Door twee keer zachtjes op de homeknop te tippen (je hoeft ‘m feitelijk dus niet in te drukken), zakt het scherm een stuk naar beneden, zodat het bovenste gedeelte van het scherm waar je normaal met je duim niet bij kunt, bereikbaar wordt.

Er waren al jailbreak-tweaks beschikbaar om Reachability ook beschikbaar te stellen op andere iPhones dan de 6. Maar nu is er ook voor Android toestellen een tweak beschikbaar, waarmee je hetzelfde resultaat bereikt. Daarvoor moet je je toestel wel “rooten”.

Als je nog niet bekend bent met het rooten van je smartphone, dan is het wellicht niet verstandig om je aan deze tweak te wagen. Je moet namelijk goed weten waar je mee bezig bent. Draai jij je hand er niet voor om en vind je het het tweaken van je telefoon niet zo spannend, dan lees je in deze forum-post van xda-developers precies wat je moet doet.7 reacties

Dit kon je al veel langer op de android. De One-Hand Mode module was al veel eerder dan de iphone 6+. Maarja appelarata moet het overdrijven zoals altijd en dan nog erbij zeggen dat het NU pas beschikbaar is voor de android.
@mstiic: De One Hand Mode (van de Samsung Galaxy S5) is ook niet standaard beschikbaar op alle Android toestellen, maar kan ook via een tweak op andere toestellen worden geïnstalleerd. Met de One Hand Mode bereik je ongeveer het zelfde maar het is wel wezenlijk iets anders omdat het het hele scherm resized, dus kleiner maakt en naar een hoek verplaatst. Reachability verkleint het scherm niet, maar trekt het tijdelijk een stukje naar beneden, zonder dat er iets kleiner wordt.
@mstiic: Hoe, heeft Apple niet alles uitgevonden dan? ;)
@mstiic: Dat is meer een kwestie van ergens kennis van hebben, of gewoon zeggen wat iedereen zegt. Heb zelf ook maar beperkte kennis aangaande smartphones, maar om te kunnen zien dat Apple echt niet meer kan dan andere spelers op de markt (in dit geval Android) ontgaat mij niet.

Heb er zelfs overigens nooit last van gehad met mijn 4,7″ Android, op een gegeven moment pas je je gebruik er op aan. Maar het is natuurlijk fijn dat het beschikbaar is voor mensen met kleine handen bijvoorbeeld.
@mstiic: oe oe fanboy huilie post…
@fijnkonijn: Ach laat de android fanboys maar lekker gal spugen ;)
Wij weten dat Apple uiterst fijne toestellen maakt met een geweldige afwerking en gebruikersgemak. Heb nu net een 5 op de kop getikt voor weinig, wat een weer geweldige telefoon, kom van een 4.
Eindelijk met een groter scherm komen en vervolgens een app/optie uitbrengen om je scherm te verkleinen zodat je er met je duim bij kunt…

Gewoon jezelf aanleren om je smartphone met 1 hand vast te houden en met de andere hand bedienen, dan is er niks loos.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).