iPhone 6 vs HTC One M8 [vergelijking]

iPhone 6 vs HTC One M8
Benieuwd hoe de iPhone 6 zich verhoudt ten opzichte van de concurrentie?

Wij ook en daarom zetten we Apple’s nieuwe toestel tegenover de concurrentie uit het Android-kamp. Vanochtend vergeleken we de iPhone 6 al met de Samsung Galaxy S5, nu is de HTC One (M8) aan de beurt. Qua design hebben de toestellen veel gemeen, maar geldt dat ook voor de onderdelen onder de motorkap?

AfmetingenTablet: 30x19x1 cm
Basis: 30x22x1 cm
cpuCeleron N2940
Harde schijf500GB-hdd
64GB flashgeheugen
Werkgeheugen4GB
Scherm29.5 cm IPS/ AHVA display (11.6-inch)
GeluidTwee Dolby-luidsprekers
AansluitingenTablet: 1x micro-USB 3.0, micro HDMI, micro-SD-kaartlezer, audiojack
Basis: 2x USB 2.0
GewichtTablet: 790 g
Basis: 920 g
BluetoothBluetooth 4.0
OverigIngebouwde camera en microfoon

[lg_folder folder=”HTC/One_M8_2014/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]
[lg_folder folder=”Apple/iPhone_6_Plus/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

10 reacties

 1. heyy, zo lijkt de iphone nog wat qua specs!

  btw, zou er ondertussen niet al lang een andere manier bedacht moeten zijn wat betreft “Camera Kwaliteit” meten?? want het aantal megapixels, type lens, en overige zaken als Software… veel verschil tussen papier & werkelijkheid. (vooral de megapixels!

  mn stokoude telefoon van 2004 had 5 megapixels, en de frontcamera komt tegenwoordig regelmatig met minder, en toch blazen ze mn oude telefoon weg!

  waarom word het nogsteeds x-aantal megapixel genoemd?? -op marketing na…
  tijd voor verandering?

 2. Specs, specs, specs. Zeggen niks niks niks. Leuk voor mensen die denken dat: de hoger het getalletje, de beter de prestatie, een waarheid is. Maar ik wacht wel ff tot de toestellen echt naast elkaar getest worden, op bijv. Hoe mooi het scherm is, hoe vloeiend alles werkt en hoe de foto’s er in het echt uit zien…… dan zie je pas een winnaar.

   • @frietjemet: zie je mij een opmerking die kant op maken? Ik zie het zelfs graag tegemoet dat op iedere telefoon alles soepel werkt. Dan heb je wat meer keus, wanneer je voor een nieuwe gaat shoppen. Voorlopig hou ik het nu nog bij m’n iPhone omdat die voor mij de beste ervaring geeft. Maar tegenovergesteld aan fanboys laat het merk mij koud en stap ik net zo gemakkelijk over naar een ander merk, wanneer die een betere ervaring geeft. Al die technologie in die apparaatjes is namelijk best prijzig, dan wil je toch dat het goed werkt en je niet irriteren aan het feit dat je voor de specs gegaan bent en de boel onnodig ingewikkeld, haperend en niet goed samenwerkt. Dus wacht ik de ervaring van een test tussen de toestellen op basis van echt gebruik af. Sneu heh.

    • @lariekoek: Waarom reageer je nu zo gepikeerd? Heb ik een gevoelige snaar geraakt? Afgaande op je eigen woorden zou ik alllang overgestapt zijn als ik jou was… Dan komt dat verhaal meteen gestonken en gelogen over, wat het imo ook is. Laat mij trouwens koud wat jij doet en laat, als jij een iPhone koopt moet je dat zelf weten, maar ga andere mensen dan niet lastig vallen met deze sprookjes die als een tang op een varken slaan.

     Voor die mede-fanboys die jouw reactie liken geldt hetzelfde, jullie kunnen beter zoals jehova’s de deuren langs gaan, dan kan ik nóg beter deze Apple-cult verhalen (letterlijk) buiten de deur houden.

 3. De naam Apple moet je ook betalen, mijn ervaring met de IPhone zijn niet zo geweldig. Matige foto kwaliteit en teveel updates waardoor ze steeds trager worden. wel een gebruiks vriendelijk en degelijk toestel. Ik heb nu een HTC one M7 waar ik super tevreden mee ben. in 2 jaar 2 updates gehad maar toestel blijft snel, ondanks dat deze al verouderd is. de strijd tussen Apple liefhebbers en mensen die een android toestel hebben wil ik niet begrijpen. wees blij met je toestel en geloof me er zijn bijna geen verschillen meer, de rek is er uit en fabrikanten weten niet meer hoe ze de toestellen nog verder kunnen verbeteren. over 2 weken komt mijn HTC one M9, ik kijk er naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *