iPhone 6s en 6s Plus zijn officieel

iphone 6s presentatie
Live vanaf het Apple Event: de iPhone 6s en 6s Plus zijn nu officieel.

Behuizing en kleuren

De nieuwe iPhones zijn gemaakt van een totaal nieuw soort aluminium – Custom Apple Alloy. De telefoon zal verkrijgbaar zijn in Silver, Gold, Space gray en Rose gold. Het is opvallend hoeveel van de geruchten die de afgelopen tijd circuleerden blijken te kloppen (hij blijkt ook daadwerkelijk voorzien van een A9-processor).

3D Touch

De iPhone 6s is voorzien van een nieuwe techniek: 3D Touch. Zachter of harder drukken brengt andere opties. Een mini-tap wordt geteld als 10 miliseconden, full tap 15 ms. Hij wordt gebruikt voor previews van berichten en geeft je snel toegang tot een bepaalde functie van een app, soms zelfs zonder deze te openen. De camera-app krijgt zo een ‘emergency-selfie’-feature.

Graphics

Er worden 90% snellere graphics beloofd, dankzij de A9-chip. De kracht daarvan werd gedemonstreerd aan de hand van een aantal games:

iphone 6s game

Camera

Een 12 megapixel iSight-camera is aanwezig op de iPhone 6s. Dankzij een nieuwe sensor zou de beeldkwaliteit niet lijden onder de nieuwe pixels. Ruis wordt gereduceerd dankzij een technologie die deep trench isolation heet, die de diodes scheidt. De cameralens steekt echter nog steeds iets uit. En ja: filmen in 4K wordt mogelijk.

De frontcamera heeft 5 megapixels. Dankzij retina-flash kan het scherm 3 keer zo fel oplichten als voorheen om zo te fungeren als een flitser voor de frontcamera. Met Live Photos kun je 3D-Touch gebruiken op je foto’s, om ze in een video te veranderen.

Specs

iphone 6s specs

De iPhone 6s is verkrijgbaar vanaf 25 september.

10 reacties

  1. Ben al jaren een tevreden Apple gebruiker zijn echt top toestellen mijn huidige 5 is nooit wat mee geweest, enkel wat ze kosten moeten gaat nergens meer over, totaal uit verhouding, en dat is met Samsung en andere high end aanbieders niets anders.
    Ik ga voor een Honor 7 einde van dit jaar, prijs kwaliteit verhouding volgens mij de beste koop die je kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *