iPhone 6S krijgt drukgevoelig scherm

Force Touch iPhone
Al eerder schreven we over de geruchten dat de 6S zou worden voorzien van Force Touch, de technologie die het scherm drukgevoelig maakt. Die berichten hebben nu een veel stevigere onderbouwing gekregen dankzij de site 9to5mac.

Voor het eerst zijn nu details gelekt die duidelijk maken hoe dit in de praktijk werkt. Waar FT op de Apple Watch vooral werd gebruikt om opties te bieden die niet op het scherm passen, kun je er op de iPhone handelingen mee overslaan. Het gaat dan met name om snelkoppelingen naar verschillende omgevingen, zoals bijvoorbeeld het starten van navigatie naar een punt op de kaart als die bestemming hard wordt ingedrukt. Op dit moment zijn daar meerdere kliks voor nodig. Hard drukken op appicoontjes geeft shortcuts naar bepaalde omgevingen van die apps; op het belicoontje hard klikken opent bijvoorbeeld direct de voicemail. 9to5mac weet dit allemaal dankzij ‘anonieme bronnen’, maar de site is behoorlijk betrouwbaar.

Zoals eerder al werd vermoed worden ook functionaliteiten van de laatste Macbook overgenomen, waaronder in ieder geval de mogelijkheid om met harder drukken op de trackpad extra informatie te krijgen. In Safari kun je zo alvast previews van pagina’s zien of de betekenis van woorden snel opzoeken. Dat kan straks ook op de nieuwe iPhones – en naar verluidt ook nieuwe iPad Pro.

Tot slot stellen de bronnen dat de Apple TV waarschijnlijk later dit jaar gepresenteerd zal worden.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *