iPhone 6s krijgt een 12 megapixel camera

iPhone 6s krijgt een 12 megapixel camera
Betere lens = betere foto’s.

De volgende iPhone wordt niet alleen een stuk sneller dan de iPhone 6 – in een benchmarktest is de A9-schip 68,6% dan de huidige A8-chip – ook de camera is van een heel andere kaliber. In de iPhone 6s en iPhone 6s Plus hanteert Apple namelijk een grotere sensor die meer licht kan opvangen (lees: betere foto’s maakt). Maar belangrijker: het aantal pixels stijgt van 8 naar 12 miljoen.

Vijf elementen

Volgens BusinessInsider, die zich baseert op een bron binnen de productieketen, houdt Apple nog wel vast aan een lens die uit vijf elementen bestaat. Evenveel als in de huidige iPhone. Geen ramp, want het iDevice maakt haarscherpe foto’s en laat menig Android-toestel met zes lenzen achter zich. Toch zou ook Apple een lens met zes elementen willen gaan gebruiken, waarmee meer licht valt op te vangen, maar die zien we pas in de iPhone 7.

Meer geruchten over de iPhone 6s, die volgende maand wordt onthuld, in dit topic.

5 reacties

  1. Ik vind het gewoon jammer dat een nieuwe iphone die nog moet worden uitgebracht nu al verouderd is (Vergeleken met de concurentie). Ik zou graag wat meer innovatie zien bij apple..

  2. Laat inderdaad genoeg Android-toestellen achter zich, maar daar zijn er dan ook honderden van (veelal uit een lager segment (lees: goedkopere zwik)). Dus dat is een mosterd-na-de-maaltijd opmerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *