iPhone 7-bezitters klagen over slechte gesprekskwaliteit

iPhone 7
De smartphone van Apple is niet zonder fouten.

Klanten van het Amerikaanse merk klagen dat hun kersverse iPhone mankementen vertoond met betrekking tot de gesprekskwaliteit. Via het Apple forum komen diverse klachten voorbij van iPhone 7-bezitters die problemen ervaren tijdens telefoongesprekken. Tijdens een gesprek zou de persoon aan de andere kant van de lijn slecht verstaanbaar zijn. Ook lijkt het volume naar beneden gesteld, terwijl de gebruiker niets heeft veranderd aan de instellingen. De iPhone-speaker zelf is volgens de bezitters prima in orde. Muziek klinkt bijvoorbeeld kraakhelder. Het probleem zit ‘m in het telefoongesprek.

De klachten kunnen diverse oorzaken hebben. Zo kan er in iOS 10 een bug zitten, of loopt de communicatie met het telecomnetwerk niet vlekkeloos. De derde mogelijkheid is dat er in de hardware iets niet goed zit.

Door zelf het volume iets lager te zetten is het probleem bij sommige gebruikers opgelost. Anderen hebben contact opgenomen met Apple. Het merk adviseert een bezoekje aan de Genius Bar om te kijken waar het probleem zich bevindt.

4 reacties

  1. Er zijn inmiddels een hele reeks klachten. Hissgate (behoorlijk serieus probleem voor Apple), slechte geluidskwaliteit, slechte ontvangst en crashende earpods die meer kosten dan menige mid-range smartphone met betere specs dan de iphone 7.

  2. Met de nieuwe Iphone 7 ben ik slecht verstaanbaar bij de beller naar mij. Is daar wat aan te doen? Hoe zorg ik ervoor dat hij wel goed werkt zodat ik normaal kan praten?
    Waar moet ik zijn?
    Toch zonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *