iPhone 7 krijgt gewoon weer een Samsung processor

Auteur: , 7 Reacties
Apple met Samsung chips

Heel even leek het dat Apple had gekozen om Samsung in te ruilen voor TSMC als leverancier van chips en processoren, maar dat blijkt toch niet helemaal te kloppen. Vanaf 2015 gaat Samsung de gloednieuwe A9 processor leveren aan Apple.

Momenteel is de krachtigste processor die Apple te bieden heeft de A6(X) die wordt gemaakt door Samsung en eind vorig jaar is gelanceerd. De A7 zal ook nog door Samsung geleverd worden, maar voor de 20 nanometer A8-chip die volgend jaar verschijnt werkt Apple samen met TSMC. Het vreemde is wel dat Apple en TSMC een deal voor 3 jaar gesloten zouden hebben.

Het zou dus best kunnen dat de 14 nanometer A9-chip die in 2015 geïntroduceerd wordt, door zowel Samsung als TSMC geleverd gaat worden. Ondanks dat Apple en Samsung elkaar het leven zuur maken in rechtszalen over de hele wereld kunnen ze blijkbaar toch nog niet zonder elkaar.

Deze nieuwe A9-chip zou volgens The Korea Economic Daily debuteren in de 2e helft van 2015 in de iPhone 7 (of iPhone 6S?).7 reacties

Het gerucht gaat ook dat in de iPhone 14 een AMD processor komt. En vanaf de iPhone 21 wordt dat een Intel processor. Maar nogmaals, dat zijn vooralsnog slechts geruchten.
@dennis: als een betrouwbare bron uit Korea dit weet te melden geloof ik het wel:
According to industry sources on July 14, Samsung Electronics signed an agreement with Apple to supply the next-generation AP that it will produce in 2015.

Zo’n contract tekenen 2 jaar voordat een telefoon in de winkel ligt is niet vreemd.
@robertr: Don’t worry… I won’t shoot the messenger ;)
@dennis: Voor de geruchtenmolen gaan we idd wel naar nu.nl
“Ondanks dat Apple en Samsung elkaar het leven zuur maken in rechtszalen over de hele wereld kunnen ze blijkbaar toch nog niet zonder elkaar”

Samsung kan makkelijk zonder Apple hoor. Andersom blijkbaar niet.
@integraturbo: volgens mij is Apple nog steeds een redelijk belangrijke klant van Samsung. Als die afzet wegvalt zal Samsung dat niet heel leuk vinden.
@robertr: Nou de S4 is niet voor niets uitgebracht met 2 verschillende processoren. Puur omdat ze niet zo snel zoveel van hun eigen processoren konden produceren.

En buiten dat, Apple wil alles voor een appel en een ei inkopen dus heel veel winst zal Samsung wel niet maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).