iPhone 8 en 8 Plus krijgen kleinere batterij dan voorgangers


Moeten Apple-heads nu meer gaan betalen voor een minder toestel?

Afgezien van het feit dat de iPhone X gigantisch duur gaat worden, was er ook veel kritiek op de ‘vernieuwde’ iPhone 8, die eigenlijk net zo goed de iPhone 7s had kunnen heten. Gelukkig is er een duidelijk verschil tussen de iPhone 7 en de vernieuwde iPhone 8… De batterij is kleiner geworden.

Okay, naast wat nieuwe snufjes, een (iets) betere processor en meer opslagruimte is er één verschil dat vooral opvalt: De batterijen van de iPhone 8 en 8 Plus zijn kleiner dan die van de voorgangers! Apple-lekker Steve H. van OnLeaks Tweet dat de iPhone 8 een 1.821mAh batterij zal bevatten en dat de iPhone 8 Plus zal worden uitgerust met een 2.675mAh batterij. Dat is respectievelijk een stuk kleiner dan de 1.960mAh batterij van de iPhone 7 en de stevige 2.900mAh van de iPhone 7 Plus.

Nu mogen we natuurlijk niet te snel conclusies trekken, want totdat we onafhankelijke metingen hebben gezien, is het nog maar de vraag of de iPhone 8 en 8 Plus echt zijn gedowngrade, of dat de batterijen simpelweg niet groter hoeven zijn. Volgens Apple gaan beide toestellen namelijk ongeveer net zo lang mee als hun respectievelijke voorgangers. Optimalisatie zou inderdaad kunnen zorgen voor een langere batterijduur met een kleinere batterij, dus hopelijk is het de extra pegels meer dan waard.

Zou de batterijduur er daarentegen op achteruit gaan, dan heeft het miljardenbedrijf een gigantische inschattingsfout gemaakt omdat die feature zo ongeveer het belangrijkste aspect van een smartphone is, nietwaar?

Nog geen reacties

  • @dgh74: hoezo clickbait? Het is toch opmerkelijk dat ze bij een update van een toestel er minder batterij in stoppen? Iedereen klaagt over de batterij duur van dit soort toestellen en niemand vind het erg als ie 10gr meer weegt. Dan is het toch gek dat ze er minder juice in stoppen: terwijl ze dat hadden kunnen verkopen als vooruitgang.

   • @gregorius: ik zie het anders …. de kop had kunnen zijn :

    “Iphone 8 stuk efficienter”

    FOTO

    “Apple-heads krijgen supersnel maar zeer efficient toestel”

    Verder snap ik wat je bedoeld en je hebt er ook wel gelijk in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *