iPhone 8 krijgt bijzondere vervanging thuisknop

De balk zal gaan lijken op deze iOS 11 balk voor de iPad
De iconische knop gaat een upgrade krijgen.
Foto @Apple

Sinds de lancering van de eerste iPhone is er één ding praktisch onveranderd gebleven: De thuisknop. Nu, zo’n 10 jaar laten, gaat daar verandering in komen, want de thuisknop zal volgens het altijd betrouwbare Bloomberg op de iPhone 8 vervangen worden door een digitale multifunctionele balk.

Het nieuwe design van de iPhone 8 is volledig gebaseerd op het veel grotere scherm en nagenoeg randloos ontwerp. Hierdoor komt er bijvoorbeeld een klein balkje aan de bovenkant van het toestel (in het midden van de bovenrand van het scherm) waar de front-camera en de gezichtsscanner komen te zitten. Om het scherm nog groter te kunnen maken wordt nu dus vermoedelijk de home-knop in de prullenbak gegooid.

Om de iPhone 8 te ontgrendelen veeg je de balk van onder naar het midden. Dezelfde beweging activeert in apps het multitaskscherm, van waar gebruikers andere apps kunnen openen. Een herhaling van die beweging in het multitaskscherm zou de gebruiker terug brengen naar het startscherm.

Maar naast alle positieve toepassingen van een groot, nagenoeg randloos scherm (ik kijk naar jou, Xiaomi Mi Mix 2), zouden sommige nieuwe snufjes niet helemaal werken. Zo zou de draadloos laden-functie ontzettend langzaam zijn, waardoor ‘eventjes opladen’ niet gaat lukken.

Check hier alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 8, inclusief de prijs en hardware-specificaties. Op 12 september worden Apple’s nieuwe vlaggenschip en de twee gepimpte iPhone 7’s onthuld. Houd Apparata dan in de avond in de gaten, want je vindt dan al het hete nieuws hier, op Apparata.nl.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *