‘iPhone 8 kun je toch niet draadloos opladen’

Auteur: , 53 Reacties
Toch nog maar even zo opladen

En wij weten waarom...

Het gaafste gerucht over de iPhone 8, namelijk dat je hem draadloos kunt opladen, blijkt niet waar te zijn. Dat meldt Mashable.

Apple heeft zich namelijk aangesloten bij de Wireless Power Consortium (WPC), waardoor draadloos laden zeer onwaarschijnlijk wordt. Het WPC bestaat uit meer dan 220 bedrijven die het gebruik van de Qi draadloze oplaadstandaard maken en promoten.

De Qi standaard is de meest populaire manier van draadloos opladen en wordt onder andere gebruikt in de Samsung Galaxy S7.

En nu denk je zeker: maar je kunt de Samsung Galaxy S7 toch draadloos opladen? Dat is niet helemaal waar, want het opladen gebeurd met behulp van contact tussen het apparaat en het oplaadstation. Niet helemaal, want het oplaadstation gebruikt ook nog een draad om verbonden te zijn met stroom. Het idee van echt draadloos opladen is dat je maar een kamer hoeft binnen te gaan en je telefoon zich oplaadt via de lucht.

Omdat Apple lid is van de WPC en dus gebruikt maakt van de technologie van Qi, is het duidelijk dat je de nieuwste telefoon van Apple niet draadloos kunt opladen. En dat is wel jammer. Vooral als Apple je ook nog extra zou laten betalen voor het oplaadstation.

Het is in ieder geval zeker dat Apple in de toekomst verder gaat met het verbeteren van draadloos opladen, aangezien Apple hiervoor een aantal patenten heeft aangevraagd. Er is ook nog altijd een mogelijkheid dat Apple een eigen technologie gebruikt in combinatie met Qi.



53 reacties

Dan weer wel, dan weer niet…

Dan weer wel, nu weer niet…


“Er is ook nog altijd een mogelijkheid dat Apple een eigen technologie gebruikt in combinatie met Qi”

Owh… misschien toch wel?
@ffw88: hangt van defenitie ” draadloos ” af zoals je kunt lezen. De huidige technieken ( matje ) heeft niets met draadloos te maken. Dat bedrijven dit als draadloos promoten en schapen er vol intrappen en dit overnemen .. wil niet zeggen dat het draadloos is.

Sterker nog … het huidig “draadloos” laden heeft alleen maar nadelen ( probeer maar te laden en bellen tegelijk bijvoorbeeld ).

Ben een apple fan … maar hoop dat ze niet met matjes beginnen … maar de rust bewaren en ECHT draadloos laden gaan toepassen. Nog niet klaar voor de iphone 8 … geen probleem ik gebruik dat kabeltje nog wel een jaar of 2 / 3.
@dgh74: dat vind jij … velen vinden het lekker om hem op dat matje neer te leggen en klaar.
Niet steeds stekker erin, stekker eruit … kabeltje zoeken …

Sure, opladen uit de lucht zou mooier zijn maar niet realistisch.

Op dit moment is het voor hen die het niet gebruiken onzin, zoals altijd met dingen waar ze geen praktijk ervaring mee hebben.
Als je het hebt is het wel makkelijk enne je hoeft het niet te gebruiken. Dat bepaal je namelijk zelf.

Apple doet dat wel vaker met dingen verwijderen en bepalen wat je als klant moet gaan gebruiken.
Ondertussen hebben ze bijna 30 adaptors en blijf je kloten.
Nee doe mij maar keuzes kunnen maken.
@turbobrick: nah over 2 jaar zit nergens meer een headset jac op. Apple vangt de klappen … maar de trend is zonder jack hoor.

Daarbij welke adapters ? Heb al jaren een BT headsetje een nu de ( fantastische ) airpods. Itunes gebruik ik al een tijdje niet meer (en kan trouwens gewoon draadloos via wifi)alles over air ( BT / wifi / handoff ). Macbook air ( 2012 )draadloos met mijn iphone …. alles draadloos verbinden met mijn apple tv ( model 2 ) . Enige kabel die ik gebruik is een laadkabel. Backups gewoon in the cloud … restoren en instaleren dus ook.

Verdiep je eerst eens in wat mogelijk is ipv over adapters beginnen. Dat adapter verhaal is zowiezo overdreven omdat alles draadloos kan. Veel mensen nemen een smartphone terwijl ze zelf niet super smart zijn … en zitten nog in het kabeltijdperk en weten vaak niet eens wat mogelijk is.

Een ander voorbeeldje. In azie gebruiken ze al JAREN de home button niet meer. Maar met virtuele knoppen die al tijden gewoon beschikbaar zijn in toegangkelijkheid. In het westen weet bijna niemand van deze mogelijkheid af.
Waarom zou je draadloos moeten opladen. Gewoon weer een hype. Er zijn al genoeg schadelijke stralingen etc.
@luxaeterna: waarom dan wifi ? Waarom dan bluetooth ? …. zo kan je wel bezig blijven.
@turbobrick: Dat zijn dingen die “nodig” zijn en handig. Draadloos opladen heeft geen enkele meerwaarde, zeker niet in de huidige vorm.
@luxaeterna: Dat vind jij …. velen maken er dagelijks gebruik van.

Typisch Apple fanboy gelul. 2 jaar geleden was waterproof ook onzin .. nu de Iphone7 dat heeft hoor je niemand er over en zijn ze er blij mee.
Zelfde met widgets, notifications, pull down menus en ga zo maar door.
@turbobrick: Ik heb altijd zitten wachten tot Apple de iPhone waterdicht maakte. Maar wat is nu het voordeel tussen je gsm inpluggen en opladen op de keukenkast, of hem op een matje leggen en opladen. Aan de kabel kan je hem nog gebruiken. Het enige voordeel is dat het leuk en futuristisch is voor techboys.
@luxaeterna: Volledig eens, dat draadloos opladen voegt niets toe, maar ach laat de apple haters, wij genieten van onze perfecte smarthphone, volop gebruikers gemak, zeer veilige OS en jarenlange update ondersteuning.
@bofkont: Inderdaad, heb nu inmiddels 4 jaar een iphone en hij loopt echt perfect. Heb intussen m’n 4s vervangen door een 7 en nu is er niets om op aan te merken. Draadloos opladen zou sowieso niet handig zijn als je je iphone wil gebruiken en opladen tegelijkertijd….
@simonklaassen: Met andere smartphones red je de dag wel en hoef je op kantoor de boel niet op te laden .. Scheelt ook een berg.
@simonklaassen: dat bedoel ik met kwaliteit , ik heb nog steeds een oudere 5s, perfect gewoon !!
Is nooit wat mee, geen vastlopers etc etc
Ik stap hierna over op een SE , ik wil absoluut niet een grotere telefoon .
@bofkont: Ja, als je alleen maar belt, een SMS verstuurd en niet teveel appt dan volstaat een 5S idd.
@turbobrick: 5s kan alles en heeft geen enkele tekortkoming ook op het gebied van apps etc etc
@bofkont: Laat me raden, jij hebt ook genoeg aan 16GB ?
@bofkont: Jazeker … Al 10 jaar kan je nog steeds niet bepalen waar je icons komen te staan, je haalt de dag niet met je accu met regulier gebruik.
Een bestand downloaden, die uitpakken (zip) en die op je NAS zetten vraagt om 3 a 4 apps en 20 tussen stappen.
En ga zo maar door …

Van trendsetter naar trendvolger.
@turbobrick: icoontjes kun je zelf plaatsen waar je zelf wilt, accu gaat met gemak een dag mee bij normaal gebruik, nooit gehoord van synolgy Nas en zo nog genoeg andere toepassingen ??
Wel een beetje bij de les blijven.
@bofkont: Ik gebruik al langer IOS dan jij waarschijnlijk maar laten we de proef op de som nemen.

Nu wil jij rechts en links icons hebben, en in het midden dus niet ivm een leuke background ..
Precies ja, ze vullen altijd van onder naar boven aan en van rechts naar links.
Totaal geen vrijheid !

Synology NAS heb ik zelf ook.
Nogmaals, download eens een zip file van een website, zorg dan eens dat die uitgepakt wordt en dat het bestand (bijv. een .srt file) op de NAS terecht komt.
Succes !

Nogmaals, ik weet waarover ik praat want ik ben aan mijn 4e Ipad en had in 2008 al een Iphone dus ik heb best wel wat ervaring ermee.

Nog wat voorbeelden:

Al je taken in 1x sluiten … Gaat niet in IOS …
Meer users op 1 account (handig voor een Ipad) … Gaat niet in IOS
Geen backbutton, dus altijd links boven aan terug klikken .. Lekker handig terwijl je duim altijd rechts onder zit.

En zo zijn er nog wel meer zaken.
@turbobrick: mijn hemel een leuke achtergrond ??
Het is een telefoon, dat soort zaken zijn toch niet belangrijk.
Voor de rest met die NAS zijn er voldoende oplossingen volgens mij.
@bofkont: Het gaat erom dat niet iedereen 10 jaar naar hetzelfde OS wilt kijken.

Voldoende oplossingen ? Ja idd, verschillende apps en allemaal workarounds, niet echt high tech dus.
@luxaeterna: Neerleggen op een matje is echt wel fijn. Kan in het donker, niet prutsen met kabeltjes. Moet je blijkbaar hebben gedaan voordat je het voordeel ervan inziet. Als ik toch nog iets op mijn telefoon wil doen en die is bijna leeg dan kan ik altijd de kabel uit de qi lader halen en mijn telefoon “gewoon” opladen.
@turbobrick: waterproof ? In 99% van de gevallen kon een iphone 5 een ongelukje al aan hoor. Laat ik mijn iphone 7 maar 1 maal goed vallen …. dan is ie ook niet waterproof meer ( geld voor ALLE “waterproof” telefoons )

En natuurlijk was de iphone 5 niet officieel waterproof. Dit geld ook voor de airpods. Zoek maar eens op je geliefde google … airpods die zonder probleem 30 minuten in een wasmachine zitten ZONDER probleem … maar officieel niet waterdicht. Kijk dat is apple :-)
@turbobrick: precies dezelfde reactie die al eerder op mijn bericht had. Lees dat nog eens terug
@luxaeterna: Maar je moet je mening niet ventileren zijnde een feit. Jij bent van mening dat het draadloos laden onzin is een niets toevoegt, dat mag natuurlijk. Ik ben van mening dat het wel wat toevoegt, gebruikersgemak. Ik vind het zoveel makkelijker dan het gepiel met een kabeltje. Gewoon simpel je telefoon op de kast leggen en klaar.
@ardonjr: Precies maar dat zien een hoop van die kneuzen niet. Die zoeken liever naar hun kabeltje met stekker, erin steken en dan pas neer leggen …
Dat is schijnbaar makkelijker als neerleggen en klaar zijn.

Ach ja ….
@ardonjr: precies en dan steeds naar je kast lopen wanneer je hem weer wil gebruiken. Bij mij ligt ie aan een kabel naast me op de bank en kan ik hem ook nog eens blijven gebruiken handig joh. Bovendien kan ik dat kabeltje overal mee naartoe nemen en hoef ik het dressoir niet mee te slepen of een kabel met een mat eraan. Scheelt in je broekzak proppen.
@lariekoek: Als je geen iphone hebt hoef je niet ten alle tijden op te laden …
De meeste doen dat dus als ze slapen want hij gaat gewoon de hele dag mee.
Als je die optie in de auto hebt kan het daar ook nog want de phone is dan vaak toch deels werkeloos.
@turbobrick: ik heb een iPhone en die gaat gerust ruim een hele dag mee, dus die vlieger gaat niet op. Wat ik bedoel is de mogelijkheid om iets te doen en niet het uithoud vermogen van de batterij.
@lariekoek: Het kabeltje aan van de qi lader is gewoon een standaard micro usb kabeltje dat je net als elke andere laadkabel kan gebruiken en dus ook gewoon meenemen. Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Met een qi lader heb je het beste van twee werelden.
Wat me trouwens opvalt is dat “Applefanboys” best lovend of enthousiast kunnen zijn over andere merken. Ik kan best de positieve dingen in een Samsung of Huawei zien. Omgekeerd bemerk ik dat eigenlijk nooit bij niet Apple gebruikers, die bashen maar wat.
@luxaeterna: Haten op Apple is het nieuwe Stoppen met roken.
@luxaeterna: ongefundeerde haat vooral .
Jup … en nog zonder kennis en verstand van zaken ook.
Tuurlijk is het wel draadloos opladen. Er zit namelijk geen draad tussen het oplaadstation en je smartphone. En je moet ergens beginnen natuurlijk.

De Qi-standaard zit momenteel nu op max 4 cm dat je kan opladen. In een paar jaar is dat misschien al een halve meter. Beeld je eens in dat je zoiets gewoon in het stopcontact steekt aan je bureau, en dat automatisch je smartphone en laptop worden opgeladen. Leuk toch?
@SimonMc: Wat jij wil …. mijn tandenborstel laad ook “draadloos” ….. maar moet nog iedere keer mijn houder uit de kast halen .. stekker in stopcontact … borstel er op zetten ( ipv plug in zijn kont ) …. ja “draadloos” … maar nee niet echt draadloos he.

Zijn al systemen die to 30ft ( 10 meter ) ECHT draadloos kunnen laden. Deze hebben suc6vol 32 apparaten tegelijk weten te laden …. dus die halve meter komt sneller dan je denkt ….. alleen niet met die Qi standaard.

Ik hoop dat apple de gewone kabel blijft houden …. Qi laat varen …. en in gaat zetten op ECHT draadloos laden. Maar ben er persoonlijk bang voor. het grote publiek vind het nu eenmaal een cewl idee dat je 24 uur per dag een laadmatje op je kast of aanrecht hebt liggen waar je dan je (niet te gebruiken ) telefoon op kwakt. Das veeeeeeel handiger dan een plug in de telefoonbips te steken :-)
@SimonMc: ow ja … stel je hebt een gezin met 4 “draadloos laadbare” telefoons …. leg je dan 4 matjes op de kast of aanrecht (lekker fraai ook ) ? of ga je wachten tot er plaats is ? Of komt er een gezinsmat van 50 bij 50 cm ? Of je rijd naar met dat gezin naar Spanje … passen er dan 4 telefoons op het kleine laadmatje voor de versnellingspook ? handy dandy.

Heb je wel eens je tanden proberen te poetsen met een tandenborstel die leeg is en op het laadstation staat ? Niks draadloos aan hoor :-)

Werkelijk … wat handig :-)
@dgh74: Volgende keer toch maar optijd naar bed.. goeiendag zeg.
@dgh74: exact.
@dgh74: Gast, wat ben je nu druk aan het doen? Jij vindt 4 losse kabeltjes mooier? Prima. Vinden anderen misschien niet. Je kunt ze trouwens gewoon bij de Ikea kopen. Zien er, vind ik, best aardig uit.
@SimonMc: Laat ze maar lullen die kneuzen, ze snappen er niks van.
Zoeken liever naar hun kabeltje en drukken dat erin .. Steeds als ze hun berichten willen bekijken dan hoop je maar dat de kabel lang genoeg is anders kan je blijven in en uitpluggen.

Nee hoor, telefoon neer leggen en hij gaat laden is zeker niet makkelijker …

Feit dat meubels er tegenwoordig al van worden voorzien, het bij Starbucks in de tafels zit, en auto’s die het aanbieden in armconsoles en opbergbakjes zegt genoeg.
@turbobrick: en nu zijn wij ineens kneuzen.
-edit: Dit is de grens en nu is het wel mooi geweest. U mag even afkoelen-
@turbobrick: 16gb is meer dan ruim voldoende , porno surf ik wel online.
Weet niet wat jij allemaal van plan bent met je telefoon , maar daar hebben ze tablets en laptops voor uitgevonden.
@bofkont: Tja, wat bemoei je je dan met draadloos laden en andere premium smartphone aangelegenheden.
5S met 16GB en bijzondere zaken doe je er niet mee.

Beetje het verhaal, De auto is onzin in NL, het OV is prima en je kunt overal komen.
Zegt dan de kantoormedewerker die woonzaam en werkzaam is in Amsterdam.
@turbobrick: Haha premium telefoon aangelegenheden en dan met een Android toestel aankomen.

Nogmaals mijn 5s heeft alle mogelijkheden die nodig zijn voor een goede smartphone , weet niet wat jij er nog allemaal meer mee doet maar volgens mij niets anders dan opscheppen.
@bofkont: Ik gebruik hem waarvoor een smartphone is want bellen en sms kan ik ook op een Nokia 3310.

Ik maak er prachtige foto’s mee, Samsung heeft nog steeds de beste camera’s .. de 5S absoluut niet …

Mijn samsung heeft het mooiste scherm (hoor je in alle reviews), de 5S met zijn 4S schermpje komt niet in de buurt, zelfs de nieuwste Iphone 7 blijft op afstand.

Ik heb een lange standby tijd.
Ik kan appen, video’s opnemen, echt browsen op mijn 5.5 inch scherm, kan multitasken, kan alles lokaal opslaan op mijn 200Gb ext SD card, kan ermee betalen (NFC, en nee dat kan je Iphone niet).

En ga zo maar door.

Op slechts 1 punt klop je mij, de 5S past makkelijker in een zak …
En dan nog komt de stroom met een kabel je huis binnen. Zo kun je bezig blijven, tenzij je met kosmische achtergrondstraling je iphone op kan laden.
@towi1989: Alle gezeik van mensen die nergens ervaring mee hebben en het afkraken omdat zij het niet hebben …

Net zoals het gezeik 15 jaar geleden met een camera in de telefoon. Daar heb ik een camera voor, de kwaliteit is kut, veel te veel stroom verbruik, etc etc.
Nu is het 1 van de belangerijkste dingen op een smartphone, immers camera kut dan zullen velen hem niet kopen hoe goed de rest ook is.
Of het nu op een kabeltje is of op een matje. Beide is prima, toch?
@willeme: Daar gaat het niet om … Ging om het afzeiken van draadloos omdat het onzinnig was.
De meesten hebben niet eens door dat je ook nog steeds met het snoertje kan laden,maar goed.

Het is gewoon een optie en anno 2017 zijn dat de basics voor een premium Smartphone net zoals een goede camera, waterproof, goed scherm, lange accuduur, etc etc.
Allemaal zaken die niet iedereen even hard gebruikt maar als het nodig is dan kan het.

Een beetje Kia kan je tegenwoordig al draadloos in opladen.
@turbobrick: Snap ook niet zo goed waarom er mensen zo tegen het qi laden zijn. Ik ben al een tijdje op zoek naar een nieuwe telefoon en ik wil perse die functie erin hebben maar kan er weinig vinden voor een nette prijs (en de andere specificaties die ik belangrijk vind).
Even wat anders jongens, wat is dit een WAARDELOOS comment systeem vwb de replies en het overzicht ervan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).