iPhone 8 marteltest – Is ie echt zo onverwoestbaar?

Hoeveel schade bezorgt een aansteker aan de iPhone 8?
Aanstekers, messen en een hoop bruut geweld zijn geen match voor de iPhone 8.

Afgezien van het feit dat de iPhone 8 (en de iPhone X) onder de motorkap een stukje beter zijn dan de Samsung Galaxy Note 8, zijn er natuurlijk nog meer factoren die meespelen bij het beoordelen van een smartphone. Wat kan het scherm bijvoorbeeld aan, hoezeer is het toestel buigbaar en kun je een aansteker tegen je smartphone houden zonder blijvende schade?

YouTuber JerryRigEverything doet dergelijke tests al een tijdje en ontdekte bijvoorbeeld hoe sterk de Galaxy Note 8 echt is. Niet geheel onverwachts doet de iPhone 8 het ook uitzonderlijk goed tijdens de tests. tijdens de krastest bijvoorbeeld, scoort de iPhone 8 een ‘onverwoestbaar’ voor 5 van de 10 krasmaterialen. Zoals redelijk standaard is, begint het scherm vanaf hardheid 6 en hoger zichtbare schade te krijgen.

Ook de zijkanten zijn redelijk standaard in krasbestendigheid, met een makkelijk verwoestbare lak maar eveneens krasbestendige glazen achterkant. De camera is wat betreft krasbestendigheid de achilleshiel van de iPhone 8, mede omdat de lens van de camera ietwat uitsteekt en dus deels onbeschermd is. Ook blijkt de – volgens Apple saffieren – cameralens van een mindere kwaliteit dan gedacht. Waarschijnlijk vanwege een lage kwaliteit saffier.

De solide iPhone 8 doet het uiteindelijk ook uitzonderlijk goed tijdens de buigtest. Het toestel is niet te breken of verbuigen met blote handen. En zelfs wanneer je er 10 seconden een aansteken tegenaan houdt, lijkt er nauwelijks blijvende schade te ontstaan.

Check de volledige marteltest hieronder:
[gv data=”lLAmL6Tz59Y”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Een aansteker tegen het scherm houden…

    …WHY ??

    Dat getest wordt of hij tegen water kan, prima… dat je checkt hoe gevoelig hij is voor buigen, is ook logisch aangezien er nogal wat foontjes een ‘curve’ hebben gekregen in menig broekzak…

    …maar kill it with fire ?

    haha… stupid

    • @bietje: Dat is ook gewoon clickbait.
      Veel onzin testjes.

      Wat de mensen boeit is dat als een smartphone valt hij niet direct naar de klote is.
      Tot op heden is er nog niet 1 compacte (dus geen rugged versie) van een premium phone geweest die keer op keer heel blijft.
      Iphone, Samsung, HTC, Huawei, en ga zo maar door. Als ze vallen en je hebt pech dan scheurt je scherm en heb je een probleem. Simpel, zat.

          • @turbobrick:

            Dat hoop ik echt… aangezien ik vanwege m’n gebruik van de telefoon toch besloten heb om voor de 256 te gaan ipv 64… geen tussenstap qua geheugen zuigt overigens stevig, maar soit…

          • @bietje: ligt een beetje aan waarvoor je gb’s wil gebruiken. Fotos zijn 50% en video 40% kleiner. Als je 20gb aan ios en apps kwijt zou zijn hou je 44 gb over. Dus daar kan je dan net zoveel op als nu ongeveer 80gb. Maar aan de andere kant … als je er 4 jaar mee doet zou ik ook voor 256 gaan :-).

          • @dgh74:

            Ja joh… dat is ook het zwaartepunt van mijn overweging, als ik zoveel installeer, dan wil ik er ook rendement van hebben en als het lukt er vier jaar mee doen.

            Gebruik:
            – gebruikelijke ditjes/datjes/apps
            – foto/video
            – (zeer veel) offline content Spotify in hoogste kwaliteit – iets waar ik nu erg op ‘bezuinig’

            By the way: ik mis misschien wat, maar wat bedoel je met de foto’s en video’s kleiner ? Ik veronderstel juist dat ze groter worden door de hogere resoluties ?

            Het verschil 64 vs 256 blijft te groot hoor, 128 had voor mij (en vele anderen) perfect geweest denk ik, maar goed… dat snapt Apple ook en die gokken erop dat veel kopers er toch voor kiezen dan maar de dure versie te nemen.

          • @bietje: IOS 11 heeft een nieuw bestandformaat voor foto en video. Deze zorgt dat dezelfde foto’s … de helft kleiner zijn. Google er maar eens naar.

          • @dgh74: Leuk, maar dat doet niks voor je Spoitfy Offline opslag en ook niet voor de Netflix opslag.
            Zaken die heel veel data kosten en mensen steeds meer gebruik van maken.
            Leuk dat cloud en wifi gebeuren maar daar heb je geen reet aan als je in de auto naar Spanje Netflix voor de kids op de Ipad wilt hebben staan.

          • @turbobrick: waneer ik kinderen heb die zich niet met een ipad en 64GB weten te vermaken in 20 uur auto … dan bied ik ze ter adoptie aan :-). Vroeger hadden we boekjes in de auto.

          • @dgh74: Ja, en vroeger waren de boten van hout en de mannen van staal.
            Leuk verhaal, maar men groeit nu op met moderne middelen en met de zomereditie van de Donald duck ga je het niet redden naar Spanje.

            Toen reed pa met de Simca 1600 met 2 kinderen die kant op met een caravan. Vandaag de dag willen wij ook liever ruimte, een airco, lekker wat koppel en vinden we een V70 heel gewoontjes geworden.

            Tijden veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *