iPhone 8: Siri activeren gaat mogelijk anders

Auteur: , 4 Reacties
iPhone

Naarmate de onthulling steeds dichterbij komt, druppelt er af en toe nog wat nieuws naar buiten.

Voor zover het nog niet duidelijk was: de iPhone 8 krijgt geen fysieke thuisknop meer. Dit brengt een aantal vragen naar boven. Zo heeft Apple een oplossing moeten bedenken voor de vingerafdrukscanner. TouchID kon immers niet meer in een knop worden verwerkt. Vermoedelijk zit TouchID nu op de achterkant van de smartphone, of verwerkt in het display.

Dit was echter niet het enige ‘probleem’. Assistent Siri activeerde je immers ook via de thuisknop. Hier heeft Apple tevens een oplossing voor moeten zoeken. Ontwikkelaar Guilherme Rambo heeft mogelijk ontdekt wat de techgigant hier op verzonnen heeft. In een broncode vond de ontwikkelaar referenties. Siri zou geactiveerd kunnen worden middels de aan/uit knop.

Dit lijkt een logische keuze, aangezien de iPhone 8 over weinig fysieke knoppen zal beschikken. Het was dit of de volumeknoppen. De nieuwe iPhone zal volgende week dinsdag worden gepresenteerd. Het laatste nieuws over de iPhone 8 check je HIER. (via Macrumors)4 reacties

Jullie melden dat de touch-ID op de achterkant komt of onder het scherm, maar dit is al weken geleden ontkracht (en denk ook wel door jullie vermeld).

‘Hey Siri’ werkt ook hoor ;-)
@av_diver: Hey Siri is optioneel. Kun je aan of uitzetten. Apple moet dus ook met een andere mogelijkheid komen. We zien het over een week wat het geworden is..
@RubenPriest: Klopt vandaar ook de knipoog.
Maar verwacht geen touch ID op de achterkant (meest onlogische plek in mijn ogen ivm dat je hem altijd moet oppakken).
@av_diver: True, zou idd omslachtig zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).