iPhone 8 verkoop: ‘oude’ iPhone 7 blijkt populairder

iPhone 8
Hoe verhoudt de iPhone X zich binnenkort ten opzichte van deze twee modellen?

De iPhone 8 is misschien wel een van de meest saaie iPhones ooit. Hoewel er tijdens de officiƫle keynote nog erg interessant werd gedaan over deze nieuwe smartphone, blijken er achteraf toch verdomd weinig nieuwe features in te zitten. Ook bij de consument slaat het product nog niet echt aan, zo valt te zien aan de iPhone 8 verkoop.

Volgens KeyBanc Capital Markets-analist John Vinh is het zelfs zo erg dat de iPhone 7 van vorig jaar meer verkoopt dan de iPhone 8. Apple zelf heeft nog geen cijfers bekendgemaakt, maar de voortekenen liegen er niet om, vertelt de analist aan Reuters. Zo was de iPhone 8-serie vrij makkelijk te verkrijgen op dag Ć©Ć©n, wat een unicum is bij een reguliere iPhone release.

Daarnaast is het gebrek aan vernieuwing erg duidelijk bij consumenten. Iets betere specs en de ondersteuning van draadloos opladen blijken niet populair genoeg om de iPhone 7 in te halen qua populariteit. Ook is de iPhone 8 verkoop minder, omdat veel consumenten waarschijnlijk eerst wachten op hoe goed de iPhone X nu echt is.

Op 27 oktober is het eindelijk zover voor het Ʃchte Apple-vlaggenschip van dit jaar en kunnen consumenten het toestel pre-orderen. De week daarna op 3 november vindt de officiƫle lancering plaats. Het is afwachten geblazen in hoeverre Apple kan voldoen aan de vraag voor de peperdure iPhone X.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *