iPhone 8 & X-reparatie kan belangrijke sensor uitschakelen

Auteur: , 5 Reacties
iPhone 8

En dat wil je niet.

Eerder deze week kwam het techbedrijf uit Cupertino al negatief in het nieuws omtrent iOS 11.3 en het touchscreen van de iPhone. Vandaag is het weer raak. Engadget schrijft dat derde partijen een sensor uitschakelen als het display van de iPhone 8 of iPhone X vervangen wordt. Let wel, het gaat hier om officiële Apple-onderdelen. Wanneer Apple, of een geautoriseerde partij, zélf de reparatie uitvoert is er niets aan de hand.

De sensor waar het om gaat regelt de automatische helderheid van je display. Is deze sensor uitgeschakeld, dan zal de helderheid niet langer automatisch geregeld worden door de telefoon. De klachten klinken over de hele wereld, van Australië tot de Verenigde Staten. Of de iPhones nu draaien op iOs 11.1, 11.2 of 11.3. Het probleem blijft spelen.

De sensor is niet beschadigd en is niet kapot. De techniek wordt simpelweg uitgezet. Experimenten hebben laten zien dat de sensor niet tot leven komt bij het aanzetten van de iPhone. Op dit moment is nog niet duidelijk of hier om een bug of een daadwerkelijke fout vanuit Apple gaat. Het bedrijf zal met een reactie moeten komen. Mocht het scherm van je iPhone 8, 8 Plus of iPhone X vervangen moeten worden, dan is het advies nu om dit door Apple te laten uitvoeren. Een derde partij kan, zoals het er nu naar uitziet, niet voorkomen dat de sensor uitgeschakeld wordt.5 reacties

Ik denk dat het ook tijd is om voor Apple een bye bye party te regelen….
@pawarana: Want?
Sta je dan met je premium smartphone.
Wordt steeds gekker.

Simpele toevoegingen aan het OS waar mensen op zitten te wachten die blijven achterwege en dit soort ongein hebben ze wel tijd voor.
“Mocht het scherm van je iPhone 8, 8 Plus of iPhone X vervangen moeten worden, dan is het advies nu om dit door Apple te laten uitvoeren.”

Dat is nu juist de bedoeling van Apple…
@ffw88: enkel officiële retailers beschikken over originele Apple herstelonderdelen en herstellen meestal goedkoper met dus betrouwbare onderdelen dus waarom zou je brood bij de slager halen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).