iPhone bug blokkeert iMessage en Facetime

iPhone bug blokkeert iMessage en Facetime

iPhone bug blokkeert iMessage en Facetime

Een vreemde bug op de iPhone kan de toegang tot iMessage en Facetime met je eigen telefoonnummer blokkeren.

Geen toegang krijgen tot iMessage of Facetime. Klinkt gek, maar het is de realiteit voor sommige iPhone-gebruikers in Amerika. Daar speelt momenteel een gekke bug waardoor dit voor kan komen.

Het nieuws kwam aan het licht via journalist Mark Gurman van Bloomberg. Het probleem heeft te maken met de eSIM en dan specifiek in combinatie met T-Mobile. De toegang tot iMessage en FaceTime met je eigen telefoonnummer wordt door ed bug geblokkeerd.

iPhone bug

De enige manier om weer toegang te krijgen tot de apps is door een nieuwe fysieke simkaart te installeren. Een nogal bizarre oplossing en ook zeker niet iets dat normaal zou moeten zijn. Apple en T-Mobile hebben op het moment van schrijven nog geen fix. Wel zeggen de bedrijven samen te werken aan een oplossing.

Een tweede oplossing is het compleet opnieuw instellen van de eSIM om je telefoonnummer weer geactiveerd te krijgen op iMessage en Facetime.

Op iPhones met versie iOS 15.4, 15.5 en 15.6 beta 1 komt het issue voor. Mogelijk hebben ook andere versies van iOS hier last van, maar daar is nog geen praktisch bewijs van. (via Macrumors)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *