iPhone en Apple Watch redden leven vrouw in gecrashte auto

Heftig!
Het was kantje boord voor een vrouw uit Florida die tot haar nek toe in het water zat na een auto-ongeluk.

Tech in de auto is meestal geen goed idee, maar een vrouw in Florida, de Verenigde Staten, had geluk dat ze wat Apple-producten op haar naam had staan. Ze vloog uit de bocht op een snelweg in de moerassenstaat en belandde met haar auto in een moeras.

Terwijl ze aan het zinken was realiseerde zich dat we in de 21ste eeuw leven. Ze pingde haar iPhone – die ergens in de auto (mogelijk zelfs onder water) lag – door middel van haar Apple Watch. Op die manier kon ze snel en efficiënt haar telefoon vinden om zo de nooddiensten te bellen.

Degene aan de andere kant van de telefoon probeerde haar te kalmeren terwijl hulpdiensten naar haar locatie snelden. Die locatie was daarentegen nog niet gemakkelijk te vinden. De Verenigde Staten zijn namelijk veelal desolaat en grote stukken snelweg kunnen nauwelijks onderscheiden worden van andere stukken.

Daarom hielp de vrouw de hulpdiensten terwijl haar auto vol water liep met haar locatie door middel van Google Maps. Uiteindelijk had haar iPhone nauwelijks meer batterij over en zat tot aan haar nek in de smurrie voordat iemand haar kwam helpen. Misschien had een ongevallenverzekering inzittenden ook van pas gekomen.

Apple’s apparaten (en Google Maps in het verlengde daarvan) worden vaker genoemd in reddingsverhalen. Het bedrijf uit Cupertino heeft het zelfs een beetje in hun eigen marketing- en ontwikkelingsbeleid geïmplementeerd. Zo werd er met iOS 11.3 een nieuwe locatiefunctie ingevoerd voor noodsituaties.

Meer over Apple lezen? In dit artikel beschrijven we de zeer tegenvallende iPhone-verkopen van 2018 en hoe dat volgens Apple zou komen. Dat je soms ook de hulpdiensten moet bellen dankzij Apple’s apparaten, bleek uit dit verhaal van een ontploffende iPhone XS Max. Tot slot lees je hier de laatste geruchten over de aankomende iPhone in 2019.

Foto @NBC News (via Today)

Nog geen reacties

  1. Is het nou niet Google Maps die de hulpdiensten de nodige hulp bood om haar leven te redden?
    De Iphone was in eerste instantie kwijt.

    Overigens was ze wel langzaam aan het zinken zeg. Was ze ondertussen selfies aan het maken?
    Zou ook het hele “ongeluk” in eerste instantie verklaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *