iPhone en iPad krijgen misschien betere vingerafdrukscanner

Misschien hoeft dit straks niet meer!
Apple is er in ieder geval mee bezig!

Toekomstige iPhones hebben waarschijnlijk meer dan alleen een mooi gebogen scherm. KGI Securities analist Ming-Chi Kuo, die wel vaker aankomt met hardware scoops, gelooft dat Apple bezig is met het ontwerpen van een geheel nieuwe Touch ID vingerafdrukscanner voor toekomstige iPhone en iPads.

Apple heeft een scanner onder het scherm nodig, zodat schermen helemaal gebruikt kunnen worden. Dat betekent dat er ook een gloednieuwe optische sensor moet komen. Volgens Kuo is ontwikkeling onderweg, maar waarschijnlijk vinden we deze technologie nog niet terug op de iPhone 8.

En misschien wordt een vingeradrukscanner wel overbodig. Kuo beweert namelijk dat Apple ook bezig is met gezichtsherkenning voor de nieuwste iPhone. Hierdoor zou het kunnen zijn dat technologiebedrijf Touch ID helemaal schrapt in de toekomst.

Gezichtsherkenning is niet nieuw. Eerder maakte Apple al een speaker met gezichtsherkenningssoftware.

Maar als Apple echt Touch ID wil schrappen, moet de software wel verbeterd worden. Je wil niet dat mensen je telefoon kunnen openen met een foto van jou of alsnog je pin moeten intypen omdat het te donker is.

Overigens is en blijft dit een gerucht. Of er echt iets van terechtkomt, zien we wanneer er een nieuwe iPhone wordt aangekondigd.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *