iPhone eSIM in Nederland: dit moet je weten

iPhone eSIM in Nederland: dit moet je weten
Via T-Mobile is dit vanaf vandaag mogelijk.

eSIM staat voor ‘embedded sim’, een elektronisch ingebouwde simkaart die in steeds meer verschillende apparaten zoals smartphones en tablets wordt ingebouwd. eSIM maakt onder andere een ‘dual sim’ functionaliteit mogelijk, onder andere voor de iPhone.

Met de ‘dual sim’ maken klanten gebruik van verschillende abonnementen op één toestel, zonder te wisselen van simkaart. Dit maakt het bijvoorbeeld eenvoudiger om één mobiele telefoon zowel zakelijk als privé te gebruiken. Deze ‘dual sim’ functionaliteit was tot voor kort alleen mogelijk op mobiele telefoons waarin twee losse simkaarten naast elkaar geplaatst worden. Apple doet dat anders door de eSIM te gebruiken in de nieuwste iPhones van het merk in. Zo ben je op één SIM bereikbaar op twee nummers.

T-Mobile ondersteunt als eerste Nederlandse provider eSIM op de toestellen die daarvoor geschikt zijn. Het gaat hier om de Apple iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. Naar verwachting ondersteunt een groot deel van de toestellen die de komende jaren op de markt komen, zowel een traditionele simkaart als een eSIM.

Daarnaast experimenteert de telecomprovider met de Apple Watch Cellular. Een Apple Watch Cellular maakt zelfstandig gebruik van het mobiele netwerk mogelijk. Dit betekent dat een verbinding met een iPhone niet langer noodzakelijk is. Dit maakt het mogelijk om zonder iPhone de deur uit te gaan en toch telefonisch bereikbaar te zijn op de Apple Watch.

Lees ook: Met iOS 12.4 kun je weer jailbreaken

9 reacties

  • @turbobrick: esim is de toekomst … heeft de pixel ook sinds 2017 … maar die noem je natuurlijk niet … wrom nie ? Ow ja daarom …. sielug.

   “Eindelijk krijgt pixel dual sim in 2020” was toepasselijker geweest … maar ja geen apple he. En 2020 komt door providers niet door google of apple.

   • @dgh74: correctie … pixels lijken voorlopig nog geen ondersteuning te krijgen. Dus maakt pixel noemen ipv iphone nog toepasselijker turbo !

    t-mobile.nl/shop/esim/alle-telefoons?ch=es&cc=con&sc=acq&fe=esim

   • @dgh74: Typische DGH reactie … Kleuterklas wijzen naar een ander en daarmee de aandacht verleggen.

    Who gives a F*** about the Pixel ? Er zijn 200 andere Android phones die wel gewoon normale Dual sim hebben en overal terwereld en altijd werken, al vele jaren zonder issues.
    Het is de toekomst is leuk maar iets hebben vanwege de toekomst heb je geen ruk aan als het hier niet gesupport wordt en op de meeste plekken op deze planeet ook niet.

    • @turbobrick: gelukkig bennjij niet van het kleuterniveau met je eeuwige anti apple opmerkingen. Zie je reactie op dit onderwerp. Gewoon bedoeld om te janken en totaal niet op de post gericht.

     Wil je het dan over slechte ondersteuning hebben … noem dan iets dat slecht ( niet ) word ondersteund … de pixel sinds 2017. Maar nee … kleuterklas he

     • @dgh74: De pixel wordt officieel niet eens in NL verkocht dus het boeit niemand.
      Apple is wel een grote markt in NL en die heeft al tijden Esim waar je hier in Europa praktisch Niets aan hebt dus vandaar de referentie.

      Niet zo zielig doen en steeds maar in de verdediging schieten ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *