iPhone gaat rechtmatige eigenaar herkennen

iPhone gaat rechtmatige eigenaar herkennen
Apple is bezig met een nieuw systeem dat de iPhone nog veiliger moet gaan maken.

Dat blijkt uit een patentaanvraag dat Apple heeft gedaan. Je kan de iPhone al vanaf een afstand onbruikbaar maken met de ‘vind mijn iPhone’ functie. In de update van iOS 7 voegde Apple daar een activeringsslot aan toe en in iOS 8 kan je straks de laatste locatie van je iPhone tonen. Maar nu komt daar waarschijnlijk een nieuwe mogelijkheid bij.

Zo zal de iPhone straks het gebruik kunnen analyseren. Hierdoor zal het kunnen leren door wie de iPhone wordt gebruikt. Dit doet hij aan de hand van toetsaanslagen, locaties en taal. Hij zal straks zelfs kunnen bijhouden hoe je de telefoon vasthoudt. Mocht de telefoon een andere gebruiker herkennen zal hij automatisch onbruikbaar worden.

De telefoon kan dan alleen weer worden ‘geopend’ als de rechtmatige eigenaar een code invoert. Hiermee wil Apple weer een nieuwe manier toevoegen om diefstal tegen te gaan of het stelen van een iPhone te ontmoedigen. Of deze techniek door middel van een update ook voor oudere iPhone’s beschikbaar komt is niet bekend.

Nog geen reacties

  1. Waar ik “bang” voor ben is dat we zo meteen een soort tunnel krijgen waarin je je iPhone (of ander apparaat, het gaat me niet om Apple) niet kunt gebruiken op een manier zoals het niet bedoeld is. Dus je kunt je niet iPhone, auto/? uitlenen aan iemand, want die is niet de rechtmatige eigenaar. Datzelfde heb ik me aanbevelingen bij iTunes Radio, Spotify, Facebook, Twitter, LinkedIn, en waarschijnlijk diensten zoals Netflix, alles wordt afgestemd op jou voorkeuren, waardoor het “lastig” wordt om buiten jouw web te kijken. Allerlei diensten en producten worden aan elkaar gekoppeld voor ons gemak, dat vind ik fijn, maar als je buiten die gebaande en gebruikelijke paden komt, vraag ik me af of je niet wordt buiten gesloten omwille van veiligheid. Zijn er meer mensen die dit vinden, of het zich wel eens hebben afgevraagd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *