iPhone-gebruikers zijn duffe zombies, volgens Nokia [video]


In hun nieuwe tv-spot schildert Nokia eigenaren van iPhones af als kreunende, traag voorbij schuifelende wezens met rode ogen en een overbelichtte witte huid. Traditionele zombies, maar…overbelicht?

Apple-gebruikers zijn een groep die vaak zowel de doelgroep als de punchline van reclamecampagnes is. In het geval van deze reclamespot heeft het Finse bedrijf er voor gekozen om ze neer te zetten als een hersenloze meute die anderen infecteren met hun flitsende telefoontjes. Maar in plaats van ondood, zoals gebruikelijk, lijken de iZombies nu vooral heel erg overbelicht.

Gelukkig heeft de held van onze reclamespot een telefoontje dat ook zonder flits knappe foto’s kan nemen, Nokia’s nieuwe Lumia 925. Terwijl mensen om hem heen opgeslokt worden in deze witte massa valt hij niet voor de flitsende sirenezang van hun iPhones. Aan het einde van de reclame trekt de meute schuivelaars vermoedelijk verder, op zoek naar nieuwe mensen om te verblinden met hun iDingetjes. Hij blijft achter op de koude, eenzame straten. Alleen in een wereld vol met Apple-gebruikers, maar wel met zijn hersens intact.

Filmpje:
[gv data=”jhykBMh5IkQ”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *