iPhone had bijna geen touch screen gehad

Auteur: , 1 Reactie
Jony-Ive-Vanity-Fair

Het scheelde niet veel, of de eerste iPhone had helemaal geen touch screen gehad, zo zegt Jony Ive.

Het multi-touch scherm van de eerste iPhone was een van de redenen van het grote succes, maar Apple twijfelde enorm over deze functie. Dit vertelde Jony Ive, vice-president Industrial Design bij Apple, tijdens een persconferentie van Vanity Fair. Men was niet zeker van de werking van het scherm, en ook over de interface waren veel medewerkers niet te spreken. Er waren duizenden momenten waarop Apple de touch-besturing bijna op had gegeven.

iPhone 6
Jony Ive is de hoofdontwerper bij Apple, en doet dit samen met een team van 16 tot 17 mensen, die drie tot vier keer per week bij elkaar komen om nieuwe idee├źn te bespreken. Het design van de grotere iPhone 6 is overigens niet uit de lucht komen vallen. Daar was Apple (volgens Ive) al jaren mee bezig. De reden dat we het nu pas te zien kregen, was omdat “de eerste prototypes te lomp waren, en niet aan de Apple standaard voldeden”, aldus Ive.

Ook was er nog tijd om een sneer naar de concurrentie uit te delen. Toen er werd gevraagd naar zijn mening over Xiaomi, een Chinese fabrikant die het erg goed doet, was Ive erg duidelijk. De designs van de Chinese concurrent hebben namelijk veel weg van de iPhone.

“Ik zie het als diefstal. Het is geen compliment en het is lui. Ik zie het niet als een waardering voor je werk als iemand je producten steelt.”

Simpelweg diefstal
Alle tijd die hij gestopt heeft in het ontwikkelen van een product, had hij ook door kunnen brengen met zijn familie. Die tijd gaf hij op om in een lab te gaan werken. Als concurrenten het dan simpelweg overnemen, heb je volgens Ive te maken met diefstal.1 reactie

Kan ik die persconferentie nog ergens terugzien/lezen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).